Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Meni deluje da je sve u normali ... ako bi mogao da mi pojasnis na sta si konkretno mislio sa ovim objasnjenjem sekvent, full, 2x2 ???
Zadnja izmjena od RS-4 (27-07-2010 23:47:15)
mpi-ili multi point ima 3 vrste ubrizgavanja tj 3 generacije koje su se razvijale sa godinama i razvojem tehnologije
1-ful grupa-prvi sistemi mpi gde sve 4 -ili koliko auto ima dizni tj cilidara-istovremeno brizgaju na isisni ventil i na elektro semi sve dizne imaju zajednicki + i zajednicki minus.vreme ubrizgavanja na leru i radnoj temperaturi je 2-2,2ms
2-simultano-neko kaze i polusekvent,ili polu-ful i jos nekako sam cuo a mozda ce jos da izmisle-istovremeno brizgaju na dva cilindra tj usisna ventila paralelnih cilindara.recimokod 4cilindricnog motora brizga istovremeno na cilindre 1 i4 kao i na cilindre 2 i 3.na el.semi videces da dizne imaju zajednicki + i minus je zajednicki na 2 i 2 dizne.vreme brizgabja je 2,2- 2,8ms
3-sekvent -svaka dizna brizga za sebe ,normalno u razlicitim momentima tj kad pocne usisavanje i na el.semi ima zajednicki + i minus je posebno za svaku diznu.vreme brizganja 3-3,5ms
mislim da si bezao sa casova kad se to ucilo,a nije trebalo jer to je osnova za mpi da bi prepoznao sistem i znao sta i koliko samo kad pogledas recimo semu u dati koju vecina ima .isto tako treba da znas senzore opterecenja koji,koko i kod koga sistema ide ili idu jer i oni diktiraju vreme brizganja
posto imas kts-bosch potrazi i malo njihovu literaturu koju ces lako naci tu kod tebe i sve ce ti biti jasno jer je perfektno sve objasnjeno i ispraceno semama i slikama
zaboravih da kazem da minus danas kod svih ide iz ecu ali neki stariji modeli reno,psa,japanaca i engleza su imal prekid -signal za dizne preko plusa koji je isao iz ecu-a.vrlo retki modeli i ja sam vide uzivo samo jedan takav auto
za sve sekvente-ima izuzetaka kod nekih motora pezi,reno i japanaca ali to su vec proslost,istorija -to vreme je od 3.2-3,5 ms na leru a narocito za vag grupu i bice isto i u SAFE modu i nemoj da te zavarava to ,,od-do,, jer princip sekventa je jednostavan sto se tice pravila
i kad bi sejf mod isao na takvu kombinaciju nebi isao po sistemu ,,ful grupe,, jer tada istovremeno brizgaju sve 4 dizne vec bi presao na sistem simultanog brizganja -znaci 2+2 dizne-bas u cilju zastite kata
trazui gremline ,ali mislim da je nesto jednostavno
Ja i ti se prijatelju uopste ne razumemo, nisam trazio objasnjenje za grupe ubrizgavanja nego da mi pojasnis tvoj poslednji odgovor koji mi nije jasan, KONKRETNO sta si mislio u ovom objasnjenju za SAFE MODE, to mi nije jasno jer ja jos nisam cuo a ni video sistem koji kad je u SAFE MODU moze da se transformise iz sekventa u neki drugi??? Naime tako sam je razumeo tvoj odgovor.
Na pocetku teme sam NAVEO tip automobila, godiste, oznaku motora bas iz razloga da ljudi dobre volje ne nagadjaju koji sistem je u pitanju nego da iz tih podataka ZNAMO o kom sistemu pricamo - to je valjda PRAVILO foruma koje je skroz ispravno. Imam utisak da ti pricas GENERALNO o ubrizgavanjima ali meni TREBA konkretna diskusija o postavljenom problemu a ja za konkretne stvari smatram kad neko kaze: uradi to i to ili premeri to i to, procitaj taj i taj parametar pa postavi, pa ja postavim a taj neko kaze vidis taj parametar nije dobar ALI nije dobar zbog tog i tog i TREBA da bude ovakav ... zanci KONKRETNO. Sto se skolice tice skroz si upravu mnogo casova sam proveo na bilijaru, da nisam danas bi bio neki advokat, doktor ili ko zna sta a ne prljav od jutra do sutra.
Veliki poazzzzdrav
pokusavam da ti nesto objasnim da bi razumeo ali dzabe jer mislis da ces, ili ne samo ti, da resite svar-i na on-line kad se zadesi problem
za tako nesto ce ti trebati ipak bilijarski stap
a sto se tice rmbacenja tu nema stida i sramote bar po meni,prljavstina u tom poslu je relativna stvar ,sve zavusi od coveka -majstora i nacina,sistema i obuke kakav ce biti
nadam se da ces brzo resiti problem,lako, i lepo zaraditi--
Od nekih 117 tema u kojima sam ucestvovao samo sam DVE teme postavio u kojima sam ON-LINE trazio neku vrstu konsultacija ... mislim da si me pogresno procenio.
Svakako hvala tebi sto si se trudio da pomognes i sa ovim zavrsavam ovu temu.
Hvala i pozdrav
svrha foruma je da se pomazemo i razmjenjujemo iskustva, nemoze svak znati sve brendove auta izuzev oni koji rade odredjenu grupu vozila pa se medjusobno dopunjujemo da bi opstali,skretanje tema na PM se kosi sa pravilima foruma i ako bi ja zelio znati resenje...pozz
@)).....
kolega..nisi napiso jel ova škoda riješena??