Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: Prethodna 1 2Obrnuti redoslijed poruka
Nemam neki pametan komentar osim strasnoooo !!!!
ja kilometraze ne radim cesto, kad bude posla ja odradim, ali za 10e vala ne bi radio pa makar prosio da jedem 'leba
nemam vise sta da kazem
pozz
FAP remover
zar ima i takvih fanatika i ludjaka
atm tuning
electronic key
------------------------
U USA je zamena table cca 300 USD...lagano..po normiranju posao od 30 min...Zalosno je sto ovde stariji majstori spustaju cenu navodno zbog konkurencije (kao ja sam prvi poceo,otplatio opremu ,sad mogu i za dzabe) a ovi novi onda uzvrate nizom cenom da bi imali posla i eto veselja.Rezultat = musterije koje ti odredjuju cenu i ocekuju da je gotov posao za 10 min.Slazem se sa exxl-o.Imaj svoju cenu i radi.Pa nije samo kilometraza ovaj posao.
slazem se ja sa svima vama od starih majstora cast izuzecima neznam dali koji zna eng ili drugi strani jezik u mom mestu ima jacih mastora od mene ja sam pocetnik za njih i cak sam ucio zanat kod istih i bio sam prisutan kada je uzeta dijagnostika i to na kredit i dan danas ta dijagnostika nije nit jednom updejtovana ili dokupljen kabl za can protokol,razlog je da se ima i drugih obaveza zakup opstinskog zemljista koje nije u trajno vlasnistvu i porezi i ostali mesecni racuni place radnika, i kad ces tu opremu odplatit nikad i nek sad neko mladji kupi opremu i daj da ga vidim!!!
@)).....
Nije to samo sluèaj sa ovim poslom Sve poslove "ljudi" uništiše jer misle da æe ako obore cijenu na min. oni uzeti sav posao ovog svijeta. Jadno i tužno
Ko hoæe nešto da uèini, naðe naèin, ko neæe ništa da uèini, naðe opravdanje.
slazem se ja sa svima vama od starih majstora cast izuzecima neznam dali koji zna eng ili drugi strani jezik u mom mestu ima jacih mastora od mene ja sam pocetnik za njih i cak sam ucio zanat kod istih i bio sam prisutan kada je uzeta dijagnostika i to na kredit i dan danas ta dijagnostika nije nit jednom updejtovana ili dokupljen kabl za can protokol,razlog je da se ima i drugih obaveza zakup opstinskog zemljista koje nije u trajno vlasnistvu i porezi i ostali mesecni racuni place radnika, i kad ces tu opremu odplatit nikad i nek sad neko mladji kupi opremu i daj da ga vidim!!!
Slažem se u potpunosti kolega, ali polako, vrijeme æe pokazati da smo mi u pravu koji ulažemo u alat i dijagnostiku, ja se veselim kaj više niti servisni interval ne možeš bez dijagnostike poništiti, a ovi kaj kupe za sitnu paru dijagnostiku i ne plaæaju update polako neæe imati posla, daleko od toga da i ja nemam par tih klonova, ali imam i originala kojega plaæam godišnje lijepu svotu, jednoga golfa III bez problema kupiš tom lovom ali nije mi žao....meni veæ poèeli dolaziti da poništavam inetrvala, ali dobiju odgovor- Ko ti mjenjal ulje nek ti taj i poništava, pa polako budu poèeli razmišljati kome da voze aute...
Ne pitaj me ono što ne znam !
reuf napisao:slazem se ja sa svima vama od starih majstora cast izuzecima neznam dali koji zna eng ili drugi strani jezik u mom mestu ima jacih mastora od mene ja sam pocetnik za njih i cak sam ucio zanat kod istih i bio sam prisutan kada je uzeta dijagnostika i to na kredit i dan danas ta dijagnostika nije nit jednom updejtovana ili dokupljen kabl za can protokol,razlog je da se ima i drugih obaveza zakup opstinskog zemljista koje nije u trajno vlasnistvu i porezi i ostali mesecni racuni place radnika, i kad ces tu opremu odplatit nikad i nek sad neko mladji kupi opremu i daj da ga vidim!!!
Slažem se u potpunosti kolega, ali polako, vrijeme æe pokazati da smo mi u pravu koji ulažemo u alat i dijagnostiku, ja se veselim kaj više niti servisni interval ne možeš bez dijagnostike poništiti, a ovi kaj kupe za sitnu paru dijagnostiku i ne plaæaju update polako neæe imati posla, daleko od toga da i ja nemam par tih klonova, ali imam i originala kojega plaæam godišnje lijepu svotu, jednoga golfa III bez problema kupiš tom lovom
ali nije mi žao....meni veæ poèeli dolaziti da poništavam inetrvala, ali dobiju odgovor- Ko ti mjenjal ulje nek ti taj i poništava, pa polako budu poèeli razmišljati kome da voze aute...
zasto kolega meni je uvijek bilo najdraze ponistit nekome servisni interval i to mu uredno naplatit 200 kn (cca 30eura) pa nek racuna koliko kosta izmjena ulja na kraju
Ne slaðe je ovak...kad ja uzmem dijagnostiku, pokažem da imam i neæu poništiti
Ne pitaj me ono što ne znam !
Moji drugari,ja sam u poslu sa klimama možda najugroženiji.Svi kupiše aparate za kljime i svi pune.
Reklo bi se problem.Medjutim kod mene posla preko glave.
Pre nekoliko dana primetim kolegu,majstora,kako dovozi auto od mušterije koji nije znao napraviti a ne prijavljuje da nije njegov,sramota ga je a i ja sam poznat po tome što takve derem.
Kad sam mu napravio auto i rekao da znam ko je i naplatio,mislim da je poželo da proda i mašinu za klimu i servis.
Poenta:Pravi majstori æe uvek opstati za nas æe biti posla.Cene ne spuštam jer ne mogu onda nabavljati novu opremu,nebi mogao kupovati literaturu i sve ono što nas pravi rezlièitim od tih ljudi koji rade za male pare i "ubijaju" nam posao.
Samo napred,seminari,sajmovi,net,uèenje novih stvari i ne brinite.
U svakom poslu ima toga,... uvjek ce biti tako,... ali za majstore uvjek ce biti posla,... bez brige.
Neki student bude odradio za 1 pivo, ali neki majstore umjesto da radi za pivo ide i popije jednu hladnu pivo pa se ne zeza ako nesto slucajo ide krivim putem,...
Kao prvo ne treba usresrediti svoj posao samo na km,to treba da bude usputna i neobavezna stavka(nebitna),pravi posao je servis elektronike u automobilima.Ima tu mnogo posla a malo konkurencije i naravno dosta tezi i komplikovaniji posao.Ali naravno svako bira sta ce da radi a sta nece.Ne pada mi na pamet da ulazem veliki novac u uredjaje za km kad je to vec posao za granicne krajeve(Ulazem u drugacije uredjaje).Ima dosta drugih stvari koje mozemo raditi kolege zato ne brinite.Bice posla.pozz
Zadnja izmjena od B Electronic (22-10-2010 01:10:41)
ti sto rade za 10e ne znam samo kad ce alat otplatiti a kamoli zaraditi i uloziti u novu opremu......
sve ostalo je suvisno komentarisati...
da ne povjerujes....
ti sto rade za 10e ne znam samo kad ce alat otplatiti a kamoli zaraditi i uloziti u novu opremu......
sve ostalo je suvisno komentarisati...da ne povjerujes....
Da, ali neæeš vjerovat da se dosta stvari da uraditi bez "opreme". Npr. neko ko radi table sa eepromom, treba dobru volju, lemilicu i popratni alat za èišæenje lema, par dijelova da sastavi pony prog i ako imalo ima veze sa starijim algoritmima bez crypt zaštita na papir može da izraèuna kilometražu u +/- 32km.
Isto važi za table sa nekim motorolinim procesorima, potrošiš 5km na max232 i prateæe komponente, software imaš na svakom æošku bilo dos ili win za programiranje motorole i tu dolazi kraj prièi.
Jedino što ljudi ne rade do džaba su stvari koje ne može da uradi svako, što zbog potrebnog alata što zbog aparature.
Majstori taèno znaju preponati kada im doðe auto koje drugi nisu mogli uraditi, i znaju takoðe da im sve rijeðe dolazi nešto jednostavno zbog toga što im taj kajmak poberu ljudi koji rade do džaba.
pozz
Šuti i trpi moj Abide.
Stranice: Prethodna 1 2Obrnuti redoslijed poruka