Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
danas mi je bio gore pomenuti auto i ima problem sa xenonima,na dijagnostici mi prijavljuje dve greske 01539 level senzor suply voltage,kada udjem u merne blokove prikazuje mi napon od 0.02v i na prednjem i na zadnjem senzoru,i drugu gresku 01537 da trebam da uradim basic setings,ali ne mogu dok ne resim napajanje senzora,da li neko zna da li napajanje ide preko nekog osiguraca,ili relea i gde sw nalazi,ne mogu da nadjem nigde,a elsa mi ne radi pa ako moze pomoc kolega
To su ti 2 senzora za nivo auta, jedan je na prednjoj a jedan na zadnjoj osovini i veèinom odu zbog vlage.
Na njega ti doalze 3 žice, napajanje 5v, masa i izazni signal. Umjesto njega spoji potenciometar od otprilike 10K i podesi napon na klizaèu oko 2,5v na oba, kad poništišš greške, pomoæu potenciometra možeš dizati i spuštati farove ruèno.
nasao sam senzore nalaze se na levoj strani vozila,nisam nasao semu pa nisam znao sta dolazi od signala na njima,narucicu nove u Ponedeljak,u svakom slucaju puno hvala na informaciji,javljam kad zavrsim auto.Pozz
pozz. kod mene se javlja problem sa xenon svjetlima koja su također fabrička i dinamički podesiva. naime često se desi ( ne uvjek) da kad startam auto i uključim svjetla ona najprije se spuste do donje tačke a onda se poravnaju ali jedan far (desni) ostane spušten. šta bi tu mogao biti problem? hvala
"uradi sam" ili idi kod "majstora"
senzor nivelacije
trebo bi uradit dijagnostiku ali kolega toni ti je dao predlog
ma bio sam kod majstora i on ga je kopčao na laptop ali mu nije pokazalo nikakvu grešku. prokomentiro je to kao "možda je motor u faru otišo". zar nebi pokazalo tu grešku na elektronici??
trebo bi uradit dijagnostiku ali kolega toni ti je dao predlog
"uradi sam" ili idi kod "majstora"