Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
iamam lagunu 2 1.6.kad aje palpim moram da drzim taster sve dok se ne upali, takodje ne prihvata prvi polozaj tj kad se kartica ubaci do prvog polozaja ne daje kontakt, takodje i ne gasi svetlo unutra cak i kada je zakljucam iznutra
za paljenje je najvjerojatnije problem stop prekidac na papuci ili prek. kvacila
za svjetlo provjeri prekidace na vratima ili na lampi u kabini
Ja sam na jednoj laguni 2005 godina imao problem kad palis moras drzati taster dok ne upali i problem je bio slijedeci kada se izvadi citac kartica ima jedna plastika koju gura kartica da otkljuca volan bila je pukla i kada sam je zaljepio pali samo na pritisak startera kako i treba.
da upravo mi se to desava, probacu, volan otkljucava ok ali taster mora da se drzi dok ne upali
I kod mene je tako, nisam davno kupio lagunu i mislio sad da je to normalno, dakle moram drzati sve dok mi ne upali
kod mene isti taj problem rasturis citac kartice i zalepis plastiku koja je pukla i ponovo radi na levoj strani je pukla kad pukne na desnj nemozes da zavergls pozzz
iamam lagunu 2 1.6.kad aje palpim moram da drzim taster sve dok se ne upali, takodje ne prihvata prvi polozaj tj kad se kartica ubaci do prvog polozaja ne daje kontakt, takodje i ne gasi svetlo unutra cak i kada je zakljucam iznutra
citac kartice........
Meni na Renault Espace 1.9dci, koji ima isti sistem startovanja kao laguna 2, morao sam drzati dugme sve dok ne upali i kad sam zalepio plastiku kao sto je napisao eli resio sam problem. Inace ta plasika koju gura kartica, gasi svetlo u kabini, jer cim se otkljuca volan, svetlo se gasi.
Zadnja izmjena od Nikola123 (18-08-2009 23:57:39)
Press F13 for IQ Test now !
Evo i uputstva za rjesavanje problema:
link ne radi ako moze nek pusti neko jos jednom
Drug nema nista na ovom liknu koji si dao dali mozes da mi posaljes drugi link
Link je ok samo na rapidshare malo zezaju sa downloadom za free usere u poslednje vrijeme. Evo isto i na Megaupload:
Zadnja izmjena od Barrichello (19-11-2009 01:09:41)
poz. ne vidim koji je link:( rasturi sam citac kartice ali ne vidim o kojoj se plastici rad!
nasao sam o kojoj plastici se radi ali nije slomljena!! nasao sam slike!:)
Imao sam isti problem sa citacem kartice,plastika koja dodiruje taster je pukla.Resio sam problem.Hvala za savet.
U samom èitaèu kartice se nalaze dva mikroprekidaèa i kada gleaš sa gornje strane nalazi se desno uz rub. Vidjet æeš da ti fali jedan mali dio plastike koji gura mikroprekidaè. Nikako ne stavljaj metalni dio jer mogu nastati problemi, a onda programiranje, CAN-om i dosta toga struènoga.
Plastika koju stavljaš umjesto slomljene mora biti na doljnjem djelu,dakle dio koji pritiska mikroprekidaè mora biti deblja da bi ga mogla zatvoriti.
Kada zaljepiš plastiku guraj karticu i mjeri instrumentom da vidiš da li radi ali nikao ne stavljaj na ispitivanje dioda jer napon instrumenta može oštetiti elektroniku. Stavi na 200 ohma.
Riješeno više komada i rade nekoliko godina. Najkvalitetnije je uèvršæivanje plastike žicom promjera 0,6-1.0 mm topljenjem u plastiku.
ova tema se vrti od kada postoji i ovaj forum a mislim da pojedinci neæe da prelistaju stranice od ranije veæ bi da detaljišu
kod mene je jednostavno proradilo od jednomi jos uvek radi!