Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
imam problem sa fiat doblom da kazem i to mojim... naime imam u doblu fabricki radio sa kasetom pa sam kupio dva sa cd-om jer sam uzeo jedan koji nije hteo da proradi pa sam posle uzeo drugi a problem je identican.......doblo je 2003 a cd su iz dobla 2004 .....dogadja se to da kad izvadim radio sa kasetom iz mog dobla i prikljucim na stolu na displeju se pojavi canchek sto je i normalno kad stavim u auto zatrazio je svojevremeno kod i sve je ok a sad kad umesto njega ubacim cd u auto idalje mi na displeju pise can check a na drugom wait........znam da je neko na onom sto pise wait ispucao broj pokusaja pa pise wait resetovacu brojac i to bi trebalo da prodje ali can check ce mi sigurno biti problem jer ni na prethodnom neradi kako treba........naravno probao sam cd na jos dva dobla koji imaju radio sa kasetom i bio je isti problem......ja nebih gasio cancheck jer ukljucenje radija bez kontakta koje je ogranicen na 20 min mi se jako svidja pa pitam ima li drugog resenja? naravno proverio sam sve kontakte raspored pinova sve je identicno jer postoje nalepnice na cd-ovima .......mozeli se ovaj problem resiti ili je caka u verziji softwera.......naravno mogu poslati dampove od oba cd iz 95320 ako to nesto pomaze.......hvala ....pozdrav
Pozdrav,
Moraš dijagnostikom ( can alighment) prijaviti taj radio i onda će biti sve u redu.
fiat ecu scann imam i sve mi radi osim sto nemogu da pristupim can aligment....vidim da je izaslanova verzija sa ispravkom mozda je to problem.......a nazalost za verziju 272 nemam registrovan exe file.....pa moracu da sacekam dok nadjem negde.......zasad je problem resen cancheck off ali bih voleo da vratim sve kako je bilo i da ga dijagnostikom prijavim......hvala i pozdrav
Zadnja izmjena od yz1mo (26-03-2011 01:12:24)
Pozdrav,
Ovdje ti je link za reg.Fes 2.6, s njime možeš prijaviti radio.
probano to jospre neki dan i evo sad sam opet probao ali nece.......a neznma zasto.......imam i log file....pogledaj....mozda ima objasnjenja.....jedino kad pokrenem aligment on napise check port and cable setings a sve ostalo mi radi.......hvala i pozdrav
Pozdrav,
Ima neki bug u vezi can aligmenta u verziji 2.6, ja koristim registriranu verziju 2.7.2 u njoj je ispravljeno dosta bug-ova i dodani su novi procesori i moduli.Ako koristiš često program isplati se kupiti (50 eura) apdejti su česti i proširuje se baza podataka.
Nekad zna zezat ako je napon akumulatora nizak pa prije aligmenta upali auto tako da akumulator bude iznad 12 volti, otkopčaj novi radio da se odjavi (u slučaju da prođe aligmnent) pa prikopčaj ponovo da ga prijavi.
pozdrav,prikopcaj radio i otpoji klemu sa akumulatora nakon 5 minuta ponovo spoji i onda probaj
sajsooo
e pa moguce je da je problem bug iz verzije 2.6.....ja sam kupio interface skoro nema mesec dana i jos uvek ucim ....imam elm i kkl pa vezbam.....neznam dali cu i koliko raditi sa istim pa zato jos uvek nekupujem registrovanu verziju jos dodatni problem je sto laptop namenjen dijagnostici nije stigao a koliko vidim da se licenca racuna za pc na kojm ce raditi.....iskreno ako ovo zazivi kupicu ali dok nevidim sta se radi zasad nista....ako mi neko neposalje veziju 2.7. nema veze ....vec skinucu negde......nije mi nesto hitno ipak je moj auto u pitanju........elem uzeo sam i original smok kabl za km i radi korektno....hvala vama na trudu a ja cu probati ovo sa klemom i sa naponom ipak na kontaktu samo napon je oko 12v moguce je da to pravi problem........hvala i pozdrav....