Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav, imam Audia a4 2.0 tdi 2006 god. BPW....Prije nekih 30-ak hiljada pojavio mi se problem viska ulja... Ustvari po pretpostavki servisera to je nafta koja je ubacena u ulje... Odmah zatim sam zamjenio gumice na diznama ali problem nisam uspio rjesiti. Posle sam zamjenio tandem pumpu i ponovo imam isti problem. Na nekih 10-ak hiljada pojavi mi se 1l vise ulja. Upravo sam bio na servisu i na predjenih 4300 km pojavo mi se visak od 0.6l. Auto posjeduje DPF filter cestica. Jel neko imao slican problem i da li je uspio rjestiti i na koji nacin? Unaprijed zahvalan.
Višak (ulja)nafte je od (ne)uspješnog pokretanja regeneracije dpf-a
Ne pitaj me ono što ne znam !
kao sto rece kolega Predingli vjerovatno ne uspje pokrenuti regeneraciju, odi kod nekog ko ima vas aparat da pokrene prisilnu regeneraciju, ako ne uspije onda skidanje i kupanje dpf-a pa ponoviti proceduri, popuni profil pa da te mozemo uputiti na majstora.
Pogledaj gumice na diznama prije da ti je to .
svi se zale da ti 2.0 motori trose ulja tebi ga dolivoa sam....
@)).....
Možda je mu oštećena glava pa je poderao nove gumice
Tesko da je ostecena glava u pitanju, probaj prvo uraditi regeneraciju DPFa...
Iz iskustva kažem možda nije?????
Nikad više zamjenske gumice samo Orig.
Od ovog gore navedenog sve sam zamjenio gumice na diznama kao i tandem pumpu... To je radjeno u servisu tako da mislim da su to orginalni djelovi. Cuo sam da moze biti problem u tom PDF filteru, a da li je moguce softverski iskljuciti taj PDF filter? Naravno ako to nece nesto naskoditi motoru? Pozdrav !
meoze se softverski isljucit i nece nastetit motoru jer neki motori ga uopste nemaju
pa uradi DPF off ako sumnjaš u to.
odvezi ga u Mirakis oni su ovlasteni sigurno ce to srediti
Kakav bre ovlašteni servis, samo uzimaju narodu pare bezveze. Prvo uplaše u startu preseku čoveka kada mu kažu "auuuuuuuu....ovo mora da se menja...i nov ti košta 1200e sa zamenom" pa posle ubede čoveka da može da se skine i očisti i da će posle toga da bude sve ok. za ovo drugo uzmu čoveku 300e, a nema pojma ni jedno ni drugo.
pa bolje i platiti pa rijesiti nego ovako namijenjo se dijelova i naplaco a problem i dalje stoji
pa daj mu ti neki koristan savjet a sto se tice ovlastenog ja sam iso logikom da je Foca mali grad vecina ljudi se poznaje i gazda a i vecina majstora su Focaci pa preko *zeninog rodjaka* bude malo jeftinije
Zadnja izmjena od jugot (01-04-2011 23:24:31)
pa bolje i platiti pa rijesiti nego ovako namijenjo se dijelova i naplaco a problem i dalje stoji
pa daj mu ti neki koristan savjet a sto se tice ovlastenog ja sam iso logikom da je Foca mali grad vecina ljudi se poznaje i gazda a i vecina majstora su Focaci pa preko *zeninog rodjaka* bude malo jeftinije
Ja sam mu dao predlog, jer imam iskustva sa tom vrstom problema i jer sam ga kod mene uspešno rešio. Ima mnogo iskusnih i pametnih majstora na forumu koji mogu da mu reše taj problem za MNOGO manje novca od ovlaštenog servisa a po meni i efikasnije. I najvažnije bez ženinih rođaka