Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Imam 307 hdi 2004g 136ks i upravo mi je crkao zamajac,pa me zanima da li neko zna gdje bih mogla da kupim set i zamajac a da je jeftinije od 700e.
Nemoj mnogo da okolises uzmi luk ili sachs da te glava ne boli
Pirke
cije je ta set mislim na proizvodjaca i napisi odakle si
Ovaj sto mjenjam ne znam koji je,sad mi treba bilo koji da ista valja i da je nov.Naravno da bude plutajuci za hdi2.0 100kw 136ks 2004god.Iz Kotora sam,i nadam se da ima negdje povoljniji nego kod nas.
ima zamjenski nije plutajuči.saxov je ,prilagodili su ga sa zamašnjakom ,raspitaj se po trgovinama. ako nema kod vas ima možda kod nas.
e to neznam, prodavač je prodao jedan jučer,sad treba čekati pa če se znati.
meni je receno da na moj motor to ne moze zbog jacine,a da bi na neke i moglo.Ne bih toliko ni rizikovala.
moj majstor isto ne preporučuje,mada je ugradio par setova,isto veli da bi pri manjim obrtajima u petoj cukao.i kaže jedino temperementnijim vozačima ili vozačicamahttp://www.elprog.com/forum/img/fluxtoolbar/smooth/bt_smilies.png .onda je opet bolje staviti plivajući.kod nas u hrvatskoj košta isto oko 700 eur.
stavite fiksni ugradio milion puta taksistima nikad problem, samo nemojte da remontujete stari
htjela sam,ali sigurno provjereno da na moj pezo od 136ks ne moze taj nikako jer mu je motor od 406 pezoa i da je prejak za taj zamajac.moze za neke malo slabije verzije
lara taj majstor ti je genije, ako ga ima za 136 slobodno stavi fiksni, nista nije prejako, cak sta bolje fiksni jer plivajucu zna da razbije menjac,
Cole,nisam mogla naci plivajuci ,pa sam mislila uzeti fiksni al onda sam zvala ovlasceni servis i oni mi kazu da nikako ne moze taj.i do danas sam se vrcela po svim zemljama telefonom,i narucim plutajuci ni luk,ni valeo,ni sachso,nego u verano original peugeotov.Eto ,pa sto bude:-)
pa posto nisi nasla fiksni onda probaj plivajuci na tel xxxxxxxxx prodavnica xxxxxxx sigurno jeftinije nego verano
sad cu ih zvati,ali vec sam zakasnila poslala sam kumu pare za ovaj u verano:-(sad se nadam da je i ovdje ista cjena.hvala ti puno,nisam vise mogla cekati jer mi je auto rasklopljen par dana kod majstora.hvala ti
zvala sam sad,nemaju ga
Samo na HDI motor sa 90 ks sme običan zamajac, a na 110 i 136 MORA "plivajući" ( inače će vremenom da strada menjač )
@cole: savjetujem pod hitno upoznavanje sa foruma.
pa posto nisi nasla fiksni onda probaj plivajuci na tel xxxxxxxxx prodavnica xxxxxxx sigurno jeftinije nego verano
---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---
upoznao sam se sa pravilima i izvinjavam se, a sto se tice zamajca nemora plivajuci, neko ce da kaze "pa ne bi ga fabrika stavila da nemora" nije plivajuci zamajac izmisljotina od 10 godina, nosili su ga trkacki automobili pre 30, pa su dosla dupla klacila pre 20, sad ta ista kvacila su pocela da se ubacuju u seriske automobile, za neku godinu ce biti keramicka, kakva sad nose trkacki automobili, i kad god nesto novo neko hoce da proba, treba da ima zamorce, za to netreba bolje od beogradskih taksista, oni su prvi u svim novotarijama, vecina njih nema plivajuci zamajac , i voze normalno sa fiksnim, a fiksnih ima za skoro sve tipove automobila
poz narode i ja cu morati brzo da menjam zamajac i ista situacija mi je kao kod lare s tim da su mi rekli u ovlastenom servisu da imaju na stanju klasicni i da mogu ugraditi samo sto je cijena klasicnog i plivajuceg seta mala razlika ali mislim da cu se odluciti za plivajuci iz dosta razloga da ih sad ne nabrajam kod mene lupka vec nekih pet sest hiljada kilometara planiram voziti maksimalno koliko moze jedino se lupanje sve vise i vise pojacava i nadam se da mi nece srediti menjac da napomenem cijena u ovlestenom servisu je oko 800 eura sa zamjenom klasicnog zamajca a plivajuci sam nasao set oko 820 eura sta mi predlazete da stavljam i koloko jos smijem da vozim ovako inace vodim racuna da nema jakog startanja
Svi smo mi mrtvi samo se po redu sahranjujemo.
Recimo da voziš dok ne ode skroz, a onda.... u najboljem slučaju samo ulovi i otrgne senzor radilice, a u najgorem.....
Ne pitaj me ono što ne znam !
Ja bih to promenio još kako juče. Niti izmena može da se izbegne, niti to lupanje nešto dobro može da donese, tako da ekonomski isplativih razloga odlaganju nema.
Zadnja izmjena od Moron HDI (05-05-2011 00:13:36)
vozi dok nestane.
poz narode i ja cu morati brzo da menjam zamajac i ista situacija mi je kao kod lare s tim da su mi rekli u ovlastenom servisu da imaju na stanju klasicni i da mogu ugraditi samo sto je cijena klasicnog i plivajuceg seta mala razlika ali mislim da cu se odluciti za plivajuci iz dosta razloga da ih sad ne nabrajam kod mene lupka vec nekih pet sest hiljada kilometara planiram voziti maksimalno koliko moze jedino se lupanje sve vise i vise pojacava i nadam se da mi nece srediti menjac da napomenem cijena u ovlestenom servisu je oko 800 eura sa zamjenom klasicnog zamajca a plivajuci sam nasao set oko 820 eura sta mi predlazete da stavljam i koloko jos smijem da vozim ovako inace vodim racuna da nema jakog startanja
Kada se stavi obican zamajac onda mora da se stavi i lamela za obican zamajac Plivajuci ima federe a lamela nema, a kod obicnog zamajca on nema federa a lamela ima. Tako da je to potpuno ista stvar kada se stavi u paru i moze da traje sve dosta dugo bez ikakvog rizika za menjac !!!
Stavite obican zamajac i lamelu i nikada vise problem, Pozdrav :sml: