Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
imam problem sa picasom 05 god.senzor temperature na isparivaću ugasi klimu kad dođe do -0,4.
stalno pali i gasi klimu.probao sam staviti manje plina i onda radi ok,ali pojavljuje se zvuk kako mušterija kaže kao kad će mu prestat hladit.
na kraju ispadne da mu klima hladi tako dobro da smrzava isparivač.
jel zna netko kako riješiti ovaj problem?
i da nije problem u tlakovima.
tlakovi su 13,a usis iznad 2
Zadnja izmjena od E46 318ci (13-06-2011 23:13:04)
TX ventil blokirao i ne reaguje na promenu temperature na isparivacu.Potrebna zamena.
nisi u pravu kele zavisi gde je port za merenje i gde se mere pritisci,,,,možda nema protoka na potisu i da bude patrona od filtera što je čest problem
Kao sto kazu kolege moguce su sve te stvari,ako nisi dosta iskusan po pitanju takvih problema u citanju pritiska sa manometara tesko ce ti se ovako pomoci,ima tu puno nacina na koje se moze otkriti kvar i stvari na koje se treba obratiti paznja...malo zapetljano...
Nemoj moj komentar shvatiti pogresno...
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
zamjenjen je kondenzator,a filter je u kondenzatoru.
mislim da sam dovoljno iskusan da očitam tlakove sa manometra nakon 8 godina rada sa auto klimama.
i ja isto kao i kele mislim da bi mogao biti tx ventil,ali pitam za savjet ako je netko od vas siguran u čemu je problem.
znat ću za 10 dana kad mi auto opet dođe.
ako ima netko tko misli da bi moglo biti nešto drugo neka napiše.
Pa negdje je smanjen protok freona vise nego sto je potrebno,sad da li je zacepljenje fizicko ili kvar ventila to samo ti na licu mjesta mozes znati,jesi li opipavao rukom sistem da negdje nije prevelika razlika u toploti-hladnoci,gdje ne bi trebala biti...
Ne brini nece ti se oteti ni ova poslije toliko godina iskustva...samo nek ti ostavi auto i detaljno to na miru ispregledaj
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
e pa kolega to je druga priča kada si zamenio te elemente,sada može da bude tx ventil,može sonda da brljavi ona sa tx ventila,,,,,,, ako ne onda te čeka problem na komp.tj klima modulu gde moraš imati tipsku dijagnostiku.........ove god sam imao tri auta u znaku citroena
Zadnja izmjena od bsa (15-06-2011 08:27:35)
Da je zacepljenje pre isparivaca,ne bi dobro hladio i visoki pritisak bi bio previsok.Menjaj tx ventil i resio si problem.
Zadnja izmjena od Kele (15-06-2011 11:39:11)
pa lako se ispita ako je začepljenje gdje...na tom mjestu lajtung je hladan....
Mozes proveriti tx ventil i na licu mesta(ohladi ga freonom u tecnoj fazi jedno 10-15 sec,a posle stavi neku krpu koja je prethodno bila u vreloj vodi "vruca krpa")normalno klima mora raditi i manometri biti prikaceni ako je ventil ok imaces promene na usisu (manometru niskog pritiska) mozes i rukom preci preko instalacije i ako ima neko zagusenje imaces nagle promene temperature vruce hladno..... pozdrav svima!
zaboravio sam napisat da je bio tx ventil.
hvala svima na savjetima
Dobro je da je problem resen.Evo jos jedan primer neispravnog TX ventila ali u ovom slucaju pritisci normalni 2 bara niski i 15 bara visoki ,propisno napunjen sistem ali hladi samo prvih 15 sekundi i posle kompresor radi ali ne hladi uopste.Zaglavio se tx ventil i ostao skroz otvoren i kroz isparivac gas cirkulise normalno i povratna cev je mlaka kao i potisna.Na prvi mah stekne se utisak kao da kompresor ne valja ali kada se izmere pritisci oni su u redu.Kada malo lupim kljucem po ventilu on proradi.Eto cisto primer kakve sve simptome uzrokuje neispravan ventil.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka