Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
Pozdrav svima,
nov sam na forumu, pa mi j epotreban savet u vezi ovog audija
Audi 2.0 benyin/gas, 1994. g., 66 KW
autoklimu, manuelnu/polovnu, sam ja ugradjivao kod mene u servisu prosle godine i mislim da sam je pedantno ugradio jedino sto sam umesto regulacije ventilatora hladnjaka ugradio dva releja i tako rade obe brzine, sve ostalo je orginalno.
Freon za taj sistem je R12(nizi radni pritisak) , i klimu sam punio jedno 6 puta do sada, posle prvog punjenja klima je ispustila freon za sedam dana i tako za redom sest puta, nemam detektor butana i do sada mi nije bio potreban, potrosio sam gasa da sam mogao kupiti detektor. Na sistemu sam izmenjao sve gumice i semering ali opet nista, kvarove na novijim vozilima resavam mnogo lakse, boja u ulju i nalazim to onako "pesice" ali ovako nesto nisam sretao do sada. Nemam potrebnu opremu za ovaj sistem ali i nemam mnogo takvih automoila, inace radim sa Bosch SC650 i sa dosta prirucnih alata, imam obavezu prema tom klijentu tako da mu to moram resiti kako znam i umem a ja i ne znam i nemam s cim. Znam da sam napravio gresku sto sam uopste prihvatio da ugradjujem polovan neispitan sistem ali i majstori grese;)
Sta mi je raditi
probaj sa nitrogenom mislim da ces pronaci.
Hvala na odgovoru ali gde da nadjem nitrogen i kako se ubacuje u sistem,
Zadnja izmjena od astart (21-07-2011 00:41:29)
To je azot , samo koliko da ubacim u sistem i kako se manifestuje kada postoji supljina u sistemu i ako nikada nisam radio sa tim dali mogu to sam uraditi?
Hvala
azot ubacuješ pod pritiskom od 20 bara u sistem i onda ti je najbolje pjena i poredu s pjenom po instalaciji ako prije ne otkriješ gdje pušta
Ne znam sta hocu ali znam da nemam ono sto mi treba.
"rupa" moze da bude toliko sitna da ni pjena nece pokazati gdje pusta,na tebi je sve moras upotrebiti sva sredstva kojih se sjetis i puno zivaca i truda,moj ti je savjet da kompletan sistem okolo dobro operes i odmastis i onda napuni ali osiguraj da u sistemu ima dosta ulja i tako testiraj auto ako treba i citav dan,negdje ce morati ostajati trag od isparenja tog ulja,a na niskoj strani provjeravaj tek kad se cijevi dobro osuse jer vlaga od kondenza moze zavarati....
Takvi slucajevi nisu isplativi za rad ali nekad se moraju odraditi,mada mnogi jednostavno ne zele toliko da se napate i potrude.ali kvalitet kad tad izadje na povrsinu...
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka