Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Ovo se desava ponekad, nekad se ne desi 100km a posle se desi vise puta uzastopno, bez neke veze...
Da li je neko imao ovakav problem?
Zadnja izmjena od The Minister (10-08-2011 22:22:52)
imas problem sa can comunikacijom vidis da ti i radio prekine u tom momentu. probaj otkaciti radio mozda on pravi problem.pozz
"Odvažno u činu, blago u načinu."
probano sa drugim radiom, isto je, isto je i sa original fabrickim radiom, desava se i kada je radio iskljucen. Auto je Vectra B 97god
a jesi li mjerio napon u tom momentu... prepunjava ti alternator mozda
nisam merio napon, alternator je skoro radjen, sa novim reglerom itd, puni dobro sigurno oko 14.3v nego sam ja mislio ako je neko imao ovakav problem pa da mi direktno kaze gde da gledam, sta da radim, znam da ovde ima ljudi sa puno iskustava o ovakvim problemima, verovatno neko nekad imao ovaj problem.
pa jel taj auto u 97.godini imao can komunikaciju??
imas problem sa can comunikacijom vidis da ti i radio prekine u tom momentu. probaj otkaciti radio mozda on pravi problem.pozz
nema
nisam ja lud, vi ste samo ljubomorni sto glasovi ne pricaju sa vama
naravno da nema..tu il je problem neki hladni lem-prelemi cijelu tablu.ako to ne uspije traži polovnu..nisu skupe
il hladan lem, il ...?
buni to prekidanje radija koje se desava istovremeno. nije problem prelemiti tablu ili kupiti novu i ja sam sumnjao na nju. hvala
a i radijo prekine istovremeno? probaj pratit dal gubi napajanje ili masu
taj auto definitivno nema CAN komunikaciju, nego pogledaj spoj folije iza sata i elektronike u satu, to je samo dodirni kontakt, prelemi ga.
tomy.virje, pa da, prekine. a ponekad radio prekine a da se satovi ne pomere, cuje se to na video snimku. stim sto radio prekine na sekundu, i odma nastavi, a satovi se zbune pa se vrate do 0 pa tek onda.....evo jos jedan video, , pusti zvuk da cujes, ne znam dal ima veze sat sa radiom...i kakve veze. ok, da proverim da li radio gubi napajanje ili masu i da proverim/prelemim foliju iza sata. probacu pa jvaljam.
ma kakav CAN, ovaj auto nema ni OBD2
pogledaj na foliji na satu zna biti kao neki crni sloj..to očisti i na konektoru lagano svaki onaj limić podigni,ali lagano da ga ne izvučeš van..e sad opet istovremeno prekida i radio..neznam šta da ti za to kažem..ja bi izvukao radio van i na konektor staviš probir lampui gledaj dal napajenje gubi...al gledaj ne na onoj žici gdje imaš stalni plus nego gdje je kontakt..možda uložak bravice radi problem,pa istovremeno prekida i tablu i radio
Zadnja izmjena od tomy.virje (09-08-2011 01:03:21)
nisi napisao koja je godina u naslovu pa sam spomenuo can sabirnicu, kasnije si napisao da je 97 i ok naravno da nema can. Prekid se desava slazem se sa prethodnim postom da provjeris klemu 15 ali mi je cudno da ti se desava na 100kmh. Ipak mislim da je u pitanju prepunjavanje na odredjenim obrtajima jer sam imao slicnih problema, pozz
ne druze, ne desava se na svakih 100km ni na 100kmh vec se desava bez veze: moze da se celih 100km uopste to ne desi ni jednom, a moze i kolko upalim auto i krenem do grada pri 20kmh da se desi jednom, 2 puta....nekoliko puta... znaci ja ne vidim nikakvu vezu. danas je situacija bila ovakva: krenuo sam na autoput, nekih 150km se nije desilo nijednom, posle toga se u jednoj krivini na autoputu desilo samo jednom, i tako jos 100km nije mnogo skakalo, medjutim, posle otprilike 270km od pocetka puta je pocelo da igra kao na klipovima i to je trajalo 10ak minuta, to skakanje instrumenata, sigurno je 30 puta pala i skocila kazaljka...pa sam se setio i uzeo telefon i snimio.
hvala svima na savetima, videcu da ispitam to.
da nemas xenonke ugradjeno, ako imas, baci ih....
nemam xenon
proveri ulozak brave ja sam imao takav problem nezavisno koliko isao na sat ono bi padala kazaljka pa se vrati ponekad se nebi po 200-300 kilometara a ponekad ni pet ona bi padala i tako tresla
Da ti možda nevalja koji satić na tabli, oni kad jedan pravi problem oba zablesaju
Ima žena koje tvrde da su svi muškarci isti. Zar nije to malo previše iskustva?
nisam jos nista probao, nisam kuci, nemam alate, dolazim, probam i javljam ovde. probam redom, pa sta bude.
jedan moj "kolega" je imao nesto slicno na jednoj mazdi, medjutim on je povukao 150 kvadrata kabel u gepek za muziku, i kabel mu se zasjekao na lim iza zadnjeg sica, pa je svaki puta kada je presao preko rupe taj kabel napravio kratki spoj i pogasio sve u autu kao i tebi......nebi me cudilo da ti neki kabel probija prema masi, ali dovoljno veliki kabel da ne izgori nego sve pogasi.....
OPREZ.....ako je stvarno nesto takvoga to moras hitno rijesiti da se nebi zapalio......
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
Prvo sam zamenio elektricni deo uloska brave, stari ionako znao da pravi probleme. u kratkoj voznji se nije ponovio problemo, idem na put ukoro, pa javljam.
Proveri ti opet punjenje da ne skoci na kratko imao sam problem do reglera je bilo prepunjavao doduse kod mene je konstanrno vise punio pa je iskljucivala tabla da nebi izgorela.
Eto malo pomoći. Evo ja sam baš sada završio s jednom astrom G 2000god isto je čovjek imao problem da mu se gasila instrument tabla i radio, popravio sam mu alternator (previše je punio) .
hvala na pomoci. nego, jeli to bilo konstantno prepunjavanje uz povremeno iskljucivanje table? U smislu, da li treba da ubacim uredjaj za merenje punjenja akumulatora i da ga gledam u voznji? Ili se tak skok punjenja desi na neki nacin trenutno, pa se vrati?