Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Očišćen fap, aditiva ima pola rezervara, pumpa za aditivaciju radi, mjerač nivoa aditiva nema, čep vidi u parametrima, brojači poništeni, greške kad obrišem dođu ponovo nakon minut dva nekad i pet i dođu sve odjednom. Cod za prvih šest grešaka je isti P01435, za sedmu i osmu greški je P01442 i za devetu je P1446. Kad idem u motorni komp. pa parametri pa parametri fap stoji da je filter djelimično pun, količina aditiva u filteru 192g što bi trebalo da se poništi kad resetujem brojače bar mislim da je tako. razlika pritiska pre i posle fapa je na leru na 0, kad turiram ide oko 20-25.
Polako gubim strpljenje malo bih još sutra pokušo nešto ako neko predloži nešto pametno ako ne ide on dalje. Neznam šta sve više nisam probao, nemogu sve ni napisati
ovde mi na ovim parametrima nije jasno kao da je djelimicno pun a razlika u pritisku 0 mbar jesili provjrrio sta je sa senzaorima pritiska fap-a ispod akumulatora
Kad dajem gas pritisak raste do 20 mb, ni meni nije jasno, mislim da bi trebao poništiti te vrijednosti ukupna količina aditiva, kilometraža od... , prosjek.. pošto sam išao na onu opciju zamjena računala aditiva i stavio brojače na nulu
Sad nađoh da je fap odjavljen u postavkama bsi-a , prijavim ga al opet isto, pogledam dole bsi vidim otvaran, znači neko je to već jebavo. I još nešto interesantno kad gledam parametre kroz računalo aditivacije dok auto radi svako pola minuta vrijednosti parametara nestanu i pojave se upitnici na jedno dvije sekunde i onda se opet pojave vrijednosti.
Riješeno sa fap off
Ja imam sledeci problem,cistili su mi fap u ovlascenom servisu i dosipali su mi 2l aditiva,i posle toga je radio lepo jedno dve nedelje ali sada veoma cesto pali UNBLOC DIESEL FILTER,menja sam i senzor koji se nalazi iza akumulatora ali i dalje isto,znaci da definisem pali se zuta lampica ali ne svetli konstantno vec se pali i gas po nekad,a na dijagnostici pokazuje gresku P1448,izgubio sam zivce vise,da li neko zna sta konkretno da probam da vidim da li ce to nestati,unapred se svima zahvaljujem
nije nesto dobro odradjeno koliko je presao auto sta ti se desilo pa si morao na ciscenje sta su rekli kolika je zaprljanost fapa koje je auto u pitanju ........
Svi smo mi mrtvi samo se po redu sahranjujemo.
Peugot 307 2.0 hdi,79 kw,presao je 190 000km,pre mesec dana mi se popalile lampice i pisalo je unbloc diesel filter i antipolution(nemojte zameriti ako nisam ispravno napisao) i onda su mi u ovlascenom servisu rekli da treba da se ocisti,ocistio sam,dosipali su jos 2l aditiva,a i kada se sve to desilo da naglasim na nije hteo da ide preko 2300 obrtaja,a jos su mi rekli u servisu da mi je mozda turbina otisla ali sam i to proverio i turbina je extra,nema nigde lufta i ne trosi i gram ulja,juce mi je jedan prijatelj inace eletronicar preporucio da mi to izvadi i da odradi nov softver i kaze da vise necu imati nikakvih problema,i sada sam u nedoumici sta da radim,da li da vadim fliter ili da se jos patim sa resavanjem jer ni ovlascenom servisu ne znaju sta je to,mnogo sam pogubio zivaca vise oko tog filtera majke mi
Najbolje rijesi to softverski i miran si...
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!