Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
stavljene su 4 nove dizne,auto odlicno ide,mirno radi,al cim prenoci jutarnje paljenje je jako tesko,vergla 10 puta da bi upalio i zasija spirala (kao grejac) na instrument tabli?
pomoc...
Koje greške prijavljuje?
najverovatnije nista,stara temaza 20tdi
Dizne ti nisu nove,bar na jednoj ti nevaljaju gumice:gorivo ti preko noći iskapa i on vergla dok ne je ne napuni.Imao sam taj problem,dugo bi verglao bez dima,upalio bi i lampicu od grijača
slazem se sa kolegom proveri gumice na diznama
ako napisem da su nove onda su nove,kupljene pre 2 dana,naftu ne vraca nigde,filter je pun nafte...
Prvo dijagnostika pa onda sve ostalo.
Nemoj se ljutiti,pokušavamo da ti pomognemo.Nafta se ne zadržava samo u filteru nego i u sistemu ubrizgavanja tzv pumpa-dizna,oslabi gumica i gorivo iskapa u cilindre.Pretpostavljam da je i kod tebe takav način ubrizgavanja,ako jest 1000% ti je gumica na dizni loša.
Gorivo ti kapa i danju,ali ga vjerovatno nekad upališ pa mu ne dozvoliš da iskapa skroz
dizne su nove novcijate,gumice nove novcijate,ponovo sam ih vadio i pregledao,srafovi novi...
Ja ti govorim iz mog iskustva,isti problem sam imao kao ti,promijenio sam diznu prošle godine i od tada je OK.
ja sam ih zamenio sve 4 pre par dana,stavio nove novcijate...ne mesa naftu i ulje...nista od toga
u jutarnjem palenju dali auto upali na kratko pa se onda ugasi,ili uopste ne upali ili ako ne upali dali u verglanju izbacuje dim,ako nakratko upali pa se ugasi ili ako uopste ne izbacuje dim,budi siguran da je vazduh u sistemu,to jest da dolazi do oticanja goriva iz sistema za napajanje,to mozes da resis sa dva nepovratna ventila ako ne gubi preko dizn tj. ako gorivo ne otice u motor
a to sto kazes da je filter pun,to ne govori mnogo jer on isto tako moze da vuce vazduh pre filtera i da pravi vazdusni jastuk sto dovodi do kratkog palenja i onda se ugasi.
ako auto izbacuje dim nazad i ako nista ne belezi kao gresku u kompijuteru onda moras da pocnes od kompresije, zupcenja, merenje pritiska na tandek pumpi itd.
i sto je vrlo interesantno za znati koji problem je auto imao pre menjanja dizni,i zasto su dizne menjane
resio sam problem,kupio sam novi akumulator i sve je ok.
ocito pri verglanju nije postizao dovoljan broj obrtaja da bi upalio,uzrok je bio akumulator.
hvala Vam svima na savetima,
pozdravW