Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Taj motor je došao na loš glas zbog konstrukcijski lošeg rešenja.
Imam pitanje za majstore
U jednoj mašinskoj radionici na radilici popunjavaju varom utore za zub zupčanika,te obrađuju da umasto ovakvog zupčanika
bude ovakav od TDIja
je li to provereno,puzdano i KOMPLETNO rešenje ili još treba nešto,remenica ili....
pouzdano je ja tako svaki put radim stavim od TDI-a zupcanik i veseli te boze... skidanje radilice i odradis kako treba...
@)).....
Znači samo prerada radilice ovako i novi zupčanik i šraf
jel to sve,čuo sam neki stavljaju i remenicu od 1.6 D,a i vidio na netu razne kerefeke...
jel se radilica nakon varenja rupe za zub i zasecanja (nemojte se smejati)mora balansirati ili tako nešto?
Zadnja izmjena od kristina990 (02-07-2011 20:30:03)
U principu bi trebalo balansirati, a sad....
Ne pitaj me ono što ne znam !
bolje plovan ali kad nema,ugradis mu taj i kazes mu da ima u vidu da nadje drugi za svaki slucaj,mada i ovo je dobro resenje
Provjeno rijesenje sve drugo je trud uzalud a ako je vec varena mislim da nije nije neki trosak i obraditi je da si siguran u svoj poso.
hvala svima,žao mi je što nisam uradio kad je rađena generalna,jbg nisam bio tačno upoznat o čemu je reč,mada sam bio načuo i spomenuo majstoru,ali on me ubedio da nema potrebe,verovao sam mu dok sad 35000 km nakon generalne nije otišo zub na zupčaniku,sva sreća što nije ništa izlomljeno,valjda,malo je zveckalo,sad je čelo radilice isfrezano i stavljen novi isti zubčanik,ostaje mi samo da povremeno pratim remenicu da ne felšira,gledaću da ga menjam svakih 30k km, pa kad budem menjao set kvačila da se odradi i radilica i napravi konverzija
Zadnja izmjena od kristina990 (02-07-2011 23:05:31)
To se desava zbog centralnog srafa lepo pise da treba da se stavlja nov kad se nesto radi
Pirke
obavezno alatom poravnati ceoni dio nalijeganja radilice
obrađeno je čelo ovakvim alatom
jel to dobro ili ima nešto savršenije?....
Zadnja izmjena od kristina990 (03-07-2011 21:50:54)
e onda si napravio pravi posao
nema savrsenije sa tim se alatom i radi
da sa tim se ravna a zub se može zasjeć na suprotnoj strani.
Zadnja izmjena od petar (04-07-2011 23:31:19)
Puno bolje rijesenje sa obradom radilice i takvom remenicom ali sam imao slucaj na ventu 1993g 1,9 td nakon sto je obradjena radilica i nova remenica i novi vijak novi spaner i zupcasti itd,nakon 50,000 pomota ventile i osteti klip i sranje prvo idem gledati remenicu kad sam skinuo glavu i vidio sranje koje je napravljeno ali remenica nema lufta ko zavarena slozim motor stavim u fazu sve odgovara i vrag mi neda mira skinem remenicu a na njoj uopce nema polumjeseca cisti krug kao da si ga obrusio samo ju je vijak drzao stegnutu a radilici nis ko nova a remenica orginal vw.nije neka zamjenska .bas steta ak ju nadjem slikat cu ju pa da vidite cak nije ni bacala prilikom rada motora. Eto i tako napravljeno pa napravi dernek.
dragec
Ma kad oce da se desi desi se
Pirke
čini mi se da problem može biti jedino popuštanje šrafa,jel tačan podatak pritezanje sa 120 Nm i još za 90 stepeni?naravno šraf mora biti nov jer ono zatazanje za 90 stepeni trajno deformiše šraf.....dal pomaže specijalna farba protiv odvrtanja šrafa?...
Zadnja izmjena od kristina990 (12-07-2011 12:20:31)
planiram da zamenim semering radilice do menjača koji curi....plašim se komplikacija u vidu riseva na radilici gde naleže semering koji se ne bi mogli izbeći izmeštanjem,odnosno pomeranjem semeringa na zdravi deo radilice...pitanje je da li postoji neki alat da se odradi poliranje tog mesta bez skidanja radilice na vozilu,nešto slično kao za ravnanje čela radilice?
nema nikakav alat jedino malo izmjesti semering ali najbolje je skinuti polutku pa vani na stolu unaciti semering i za 1mm ga manje utisnuti i eto ti rijesenja
je napisao skrivenu poruku za korisnika: kristina990
možeš i iz semeringa izvadit feder i rastavit i deblju stranu skratit za jedno 5 mm ne više da malo jače stisne semering oko radilice. i gledaj da ti semering bude CORTECO ili neki silikonski koji bolje prijanjaju uz površinu i ako ima dvije usnice još bolje.
Samo Elring semerinzi
....konačno sam našao način da dotegnem prokleti dihtun dekla sa tri šrafa,izgeda da je curilo sa njega uz blok na zamajac koji je to ulje razbacivao pa se činilo kao da je u pitanju semering...e taj prokleti dihtung deklami ispomerao mozak,nije dovoljno samo on da se promeni već mora i svih onih šest gumica,pogotovo gornje,mada ja sad sledeći put ako do kraja ne prestane sliniti i na sve novo stavljam još jednu šajbnu da se može čvrsto dotegnuti...
oprao sam motor i sad mi je zvono menjača skoro suvo,tako da je izgleda do tog dihtunga,al pratiću još potrošnju....
...umetanje ove šajbne je rešenje za dihtung dekla sa tri šrafa da se može dovoljno pritegnuti,čak uz stari dihtung i gumice,uz novi sigurno nema šanse da slini ni malo....još kad se doda crni silikon:)....
Zadnja izmjena od kristina990 (13-12-2011 19:48:51)