Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav,
Prije par dana mi se pojavila gore navedena poruka,nisam osjetio nikakvu promjenu na autu (vuca,potrosnja isl.)Otisao sam u ovlasteni servis gdje su izvrsili dijagnostiku i rekli mi da je u pitanju neka elektricna vazdusna pumpica ili dizna (nalazi se kod filtera zraka) tj privremena greska koja prouzrokuje neki veci pritisak u sklopu pa onda nesto vuce vise tecnosti za fap Bla Bla Bla ne znam vise sta je rekao,uglavnom to sam zamjenio 130 Km,jos mi je rekao da je i senzor na cepu rezervoara stradao pa stalno prijavljuje" prisutnost",to nisam mjenjao jer mi se kvar cini banalnim a kosta 140 km.
Pitanje : Sta raditi i kako rijesiti tu glupost na cepu osim zamjene jer mi je greska opet povremeno javlja?
Hvala!
jos da si rekao da se radi o pezou .
atm tuning
electronic key
------------------------
sve su ti rekli das im 140 km oni ti rijese
Nema drugog rješenja
130km ?
U HR je taj senzor cepa oko 200kn (koliko me sjecanje sluzi), promjenjeno za sat vremena.(treba skinut kotac,zastitne plastike i straznja sjedala podic).
Ova greska mi se pojavljuje na Pezou 307 1.6 16v malo posle ugranje plina( Da li to moze da ima neke veze)? Inace potrosnja je ista, i ide isto koliko mogu da primetim...Od tada mi se desilo par puta da se auto sam ugasi u toku voznje, stanem sa strane upalim i posle radi normalno? Da li to mozda ime neke veze? U isto vreme jel moze neko da preporuci nekog dobrog majstora u Pancevu ili eventualno Bg-u? Hvala unapred
Problem izgleda kao propust u podešavanju gasnog uređaja.
Nije veliki problem za iskusnog majstora...
Imaš u Starčevu odličan servis za gas Tng Shop majstor Zoran.
Pozdrav elprogeri,rijesio sam sve probleme sa senzorima (čepa,protoka zraka i sl sra.a)i bijah miran nekih mjesec dana.
Ali vrag ne lezi kako kazu,jutros prilikom paljenja (na -22) kljuc ne reaguje min.-dva,nakon paljenja i voznje nekih 10-ak min auto se ugasilo (simptomi kao da je zaledila nafta)par puta sam startao i auto se gasilo nakon par sekundi,nakon zadnjeg uspjesnog starta auto sam vozio opet nekih 15-ak min da bi se naglo ugasio uz "uzdah"zivota mi kao da je dusu ispustio ,vratim kljuc izvadim iz brave ponovim start auto upali ali na display-u prikaze "antipolution fault"auto se ponasa normalno vuce normalno (mislim -22 je pa i ne nabijam brzinu i obrtaje preko 3000),e sad vi meni dragi moji recite sta covjek da radi ustavri kako reagovati osim da ga umotam u 10 km i zapalim!
Ako ti je privremena greška (a verovatno jeste čim auto ide normalno) posle oko 5 verglanja će ti se ugasiti lampica i greške neće biti. Verovatno u rezervoaru imaš malo vode koja povremeno napravi čepić i to se manifestuje na velikom minusu. Ne bi bilo loše da zakačiš na dijagnozu da vidiš tačno šta je.
Ubacio auto u garazu,upalio grijalicu i cekao par sati....
Sve je super i sve je ok kad si musko i volis Peugeot :)