Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Imam ulja u crijevu (ono debelo) koje se nalazi izmedju interkulera i EGR ventila za zrak. Nije da ima puno ali bojim se da nebi proslo do racunara. Koliko je to opasno, da nije napukao interkuler, dali se nekom vec desavalo? Takodje, nekidan sam skinuo ventil N75 koji je bio pun ulja. Tada sam skinuo sva crijeva koja su oko njega i kompresorom izduvao i ocistio EGR. To sam morao uraditi jer mi se pocela turbina iskljucivati na brzini oko 120 km/h. Nakon toga sve ok, dobro vuce i vise ne čadi.
Zadnja izmjena od baltik79 (05-03-2012 01:59:55)
Turbina ti je verovatno za remont a taj egr uzmi lim, blokiraj i ocisti usisnu granu ako vec nisi...
ma u svakog ces naci tog ulja samo otjeraj kod nekog ko zna pa ce ti reci da nije neka veca kolicina
to je posljedica lagane voznje i gusenja auta
da se auto vrti kako je predvidjen onda se ulje nebi talozilo u criejvima skupa s garezi vec bi to auto sve progutao......dakle tdi-a treba voziti,a ne militi do 2tisuce okretaja.....imam nekoliko primjera takvih vozila koje ljudi voze DO 120kmh i to stalno cetvrta, peta.......
dok recimo primjerci s duplo vise kilometara koje ljudi vrte, i voze se u njima nemaju nikakve cadji ni garezi ni ulja u cijevima
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
Amen!
to je posljedica lagane voznje i gusenja auta
da se auto vrti kako je predvidjen onda se ulje nebi talozilo u criejvima skupa s garezi vec bi to auto sve progutao......dakle tdi-a treba voziti,a ne militi do 2tisuce okretaja.....imam nekoliko primjera takvih vozila koje ljudi voze DO 120kmh i to stalno cetvrta, peta.......
dok recimo primjerci s duplo vise kilometara koje ljudi vrte, i voze se u njima nemaju nikakve cadji ni garezi ni ulja u cijevima
Danas sam ocistio crijevo. Nije bilo posebno puno ulja. Nesto malo na dnu crijeva. Jedino jos nisam usis cistio ali kad sam skidao EGR dalo se primjetiti da ima sta za cistiti. I to cu ovih dana. Raven je u pravu, i ja ga nisam nesto forsirao a zena da se ne govori. Znaci da ga nestedim i bice cist. Nadam se da je turbina u redu. Kada sam skidao ono debelo trokrako crijevo kod turbine zavirio sa i u turbinu i izgleda kao nova. Sada mi odlicno radi. Hvala vam za savjete !!!
naravno, ne smijes ga gaziti ni na hladno, ali akd je vruc nece mu nista biti ako ga razvuces i na 4000 okretaja.....auto je predvidjenda se vozi, narucito turbak
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
Jos jedna stvar vezano za TDI motor, pored toga sto je reko RAVEN sve istina(vezano se ulje u crijevima interkulera to je kod svakog tako), kad upalite auto sacekaj te bar 30 sekundi do dvije minute prije nego sto krenete. Poslije voznje isto tako kad stignete na destinaciju ne gasti odmah auto bar 30 sec do minuti dopustite sistemu da uspije ohladiti turbo jer 70% ostecenih turbina je zbog forsiranja na hladno ili gašenja forsiranog auto po stizanju na destinaciju. Isto tako dobro obraditi paznju koju vrstu ulja koristite jer nije svejedno.