Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Forumasi, da li je neko imao iskustva sa menjanjem silen blokova prednjih sanki kod Astre G, i da lil se sa tim dobije na udobnosti i vise nema klaparanja iz prednjeg trapa? Auto ima lupkanje u prednjem trapu, i dosta je tvrd (mnogo vise od fabrickog), utegnut je, nema lufta, kugle, spone, amortizeri, solje, sve ok, samo su mu silen blokovi malo nabijeni. Pretpostavljam da je do njih, nema sta drugo da bude. Ima li neko iskustvo, da moram da skidam sanke pa da izbijam silen blokove, nema veceg posla?
Ovisi na koje misliš.
Imaš na mostu one velike po 4 komada mislim, za njih se skida cijeli most da se promjene.
Na vilici po 2 kom sa svake strane.
Probaj za početak promjenit ona dva na balans štangi pa vidi oće šta biti bolje. Pogledaj i stabilizator štangice .
Hvala timmy, gumice balans stangle su sigurno lose, vlasnik sada kaze da mu se zimus(kada je hladno) cuje skripanje preko lezeceg i prilikom prelaska preko rupe. Jos nesto timmy ima li resenje za cuveni ventil (spiil) na bosch pumpi koji pusta naftu, i na ovoj pusta? Boze nema goreg motora od tog 1.7dti...
Pozdrav
ima i goreg....
Hehe, ma dobar je to motor samo kad se neke mušice dovedu u red.
Za spill valve ima rješenje i poseban postupak kak da više ne curi.. Kad ti on procuri oće oba ecu-a otić. zato to pazi da ne bude kritično.
Ako su se čuli seleni samo prek zime to ti je super lako za nać. Uzmeš silikonski sprej i natapaš selene jedan po jedan pa vidiš kad prestane.
Oće to na svim autima po zimi.
A inaće znaju i škripat seleni na vilicama usred krivog montiranja. Njih je potrebno dotezat kad je auto na kotačima i kad ljudi sjede u njemu, najbolje koristit grabu.
Pogledaj i to.
Hej Timmy znam da mogu stradati ecu-i, zato sam probusio buzir da moze nafta curiti pa da ne gura u ecu, nadam se da ce pomoci. Da li mozes otkriti tajnu za spill valve? Seleni na vilicama, ako mislis na viljusci nisu menjani i deluju ok. srdacan pozdrav