Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Poštovani,
Šta mi je raditi?? Imam problem sa servo pumpom volana koja čim upalim vozilo ona zuji.Ulja ima dovoljno,to je prvo što sam provjerio,jel ima nešto što bih mogao učiniti da ovo sprječim??Znači pumpa zuji čim upalim vozilo a ne motam volanom.Podatci o vozilu su : Peugeot 307 SW,2004 Godina,1.6 80KW.
Hvala
Iz : Sarajevo
Pa odes kod majstora pa vidis sta zuji,ili ce se javiti neko od vidovnjaka sa forum iz expert sekcije,oni imaju dijagnostiku na daljinski,pa ce neko sigurno ocitati tvoj auto on line,samo budi strpljiv,javice se oni vec.....
Naravno da ima rješenja u expert sekciji, i to jeftino, skineš remen i staviš kraći na auto koji ne pogoni pumpu i stvar rješena
Ne pitaj me ono što ne znam !
Kolega posto je elektricna jos je lakse, ne treba mu ni majstor ni remen, samo skine konektor i nece nista zujati
Naravno da ima rješenja u expert sekciji, i to jeftino, skineš remen i staviš kraći na auto koji ne pogoni pumpu i stvar rješena
zar kod njega nije sa elektro motorom servo.
Poštovani,
Šta mi je raditi?? Imam problem sa servo pumpom volana koja čim upalim vozilo ona zuji.Ulja ima dovoljno,to je prvo što sam provjerio,jel ima nešto što bih mogao učiniti da ovo sprječim??Znači pumpa zuji čim upalim vozilo a ne motam volanom.Podatci o vozilu su : Peugeot 307 SW,2004 Godina,1.6 80KW.
Hvala
kolega dragan_s da ne ispadne glupo ovo sto sam napisao preduhitrio si me.
Zadnja izmjena od mb73 (20-03-2012 02:44:53)
On je napisao da zuji a ni sam ne zna sta i nada se da neko moze rijesiti na daljinu i online
predingli mu je napisao ako zna citati izmedzu redova skontace da nema pumpe samo ne znam koje je ulje provjeravao,mozda za kocnice.
Ima pumpa ali je elektricna i ide ulje i u nju........pezo 307???
Da ima i još je locirana ispred desnog kola, manji udarac i eto sreče
Inače zuji dok radi
Zadnja izmjena od SDI_racer (20-03-2012 12:18:10)
znam da ima ne renoima i citroenima kombinacija elektro i ulje al za 307-cu nisam siguran.
Ma da li je na ulje ili na struju,njemu je sve jedno,zuji,jedino ona plasticna da se namesti,novi tip,i da autodatom full sw neko on line pobrise greske,kalibrise sistem,radice to sigurno jos mnogo godina
I kod 307 je princip isti samo je motoric dosta komplikovaniji.....
znam da ima ne renoima i citroenima kombinacija elektro i ulje al za 307-cu nisam siguran.
meni zuji inace kada mu manjka ulja u servu!! gubi ga na letvi,, i dok se ne odlucim za servis, bit ce sipaj jos!
Auto: megane 1.6 96g.
Zadnja izmjena od joOk3r (06-05-2012 12:09:43)
Pazi malo na datume, mjesec i po tema stara a ti pises nesto sto nikome ne pomaze.........
Poštovani,
Peugeot 307 SW,2004 Godina,1.6 80KW
Može li se raditi i gdje reparatura električne servo pumpe.U servisu mi rekli da je zbog kvara na instalaciji crkao elktrični dio pa me interesuje može li se on kupiti odvojeno i koliko košta??
Hvala
Pa moze se i popraviti elektricni dio, u vecini slucajeva, naravno, a sad posebno neces tako lako naci elektroniku, mislim da to ne mozes naci, a zasto bi ista mijenjao ako se ta moze popraviti.........samo nadji nekog ko to radi....
Problem je što ne znam ko i gdje to popravlja??Kako su mi rekli zbog oštećenja na instalaciji dolazilo je do spoja pa je prevelik otpor trpio osigurač i da je izgorio neki elktrični dio?
Pa daj mjesto odakle si pa cemo vidjeti ima li iko na forumu ko ti moze pomoci, prvo moras reci odakle si, ne postoji bezveze rubrika predstavi se koju si preskocio i nisi se predstavio i napisao odakle si, napisi odakle si pa cemo vidjeti ima li ko da ti to pogleda sa foruma.........
Sarajevo,BiH
Stavi i u profil da imas i za kasnije ako zatreba opet .......sad cekaj da se neko javi ko ti to moze pogledati........
Pa odes kod majstora pa vidis sta zuji,ili ce se javiti neko od vidovnjaka sa forum iz expert sekcije,oni imaju dijagnostiku na daljinski,pa ce neko sigurno ocitati tvoj auto on line,samo budi strpljiv,javice se oni vec.....
uvijek sam se pitao zašto ljudi moraju biti zajedljivi...čovjek je zamolio za pomoć a ne za neukusne komentare...tako se samo odbijaju članovi sa ovog foruma...šteta
Zadnja izmjena od doee (06-07-2012 16:16:02)
A sta se pa ti javljas,kako da mu neko pomogne i da mu kaze sta zuji,posto sam ja dao neukusan komentar,ti si pametan pa daj ukusan,i jos nesto,svako je ovde dobio pomoc koliko je bilo u mogucnosti,ali stvarno niko nije vidovnjak
Imao sam ja slican problem ,konstantno je servo zujio ,pogotovo kad se okrece volan .... naravno majstor rekao da mi je crkla servo pumpa ... dijagnostika je ocitavala sve parametre uglove ,napone...bla bla i meni ne bude ljeno i skinem je i rastavim.... odvojio sam servo motor od pumpe tu ima neki produzetak osovine i bilo je nakupljeno nekog taloga ,bilo je pre skoro godinu pa se ne sjecam skroz detalja uglavnom ciscenje je pomoglo i ne zuji vise ... mozda nekom pomogne ,a kad vec kolega spominje osigurac i meni je bio crko onaj od 30A sto gura servo motor ... ako ti dijagnostika ocitava servo i parametre rastavlja je i cisti
Može li mi neko poslati kataloški broj servo pumpe koja je fabrički ugrađena na moje vozilo?307 sw 1.6 HDI. Broj šasije VF33H9HZC83908308
Hvala