Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
imam problem dali mi neko moze pomoci. puca u usisu nepravilno radi na vecim obrtajima radi kako treba. menjao sam bombinu sa kablovima menjao svecice senzor radilice lambda sonde. usijava mi auspuh kada proradi kako treba ali tada radi na 1800 obrtaja zna i tu da varira broj obrtaja. cistio sam dizne raskacivao auspuh sa grane i opet isto cistiiiiiiiosve konektore i opet isto. izvukao sam svo gorivo iz rezervoara i sipao novo. jel neko imao takav slucaj i dali mi mozete dati neki savet
Ima li sta na dijagnostici,pali li kakvu lampicu,da li si mehanicar ili sam sebi pokusavas rijesiti problem....
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
Pozdrav,
Dizna prelijeva ili maf daje krive podatke, otpoji senzor protoka zraka pa vidi što se onda događa.
U svakom slučaju napravi dijagnostiku.
uradio dijagnostiku izbacuje samo senzor radilice. maf senzor kada otkacim i dalje puca u usisu. dizne sam cistio i sredjivao
provjeri fazu
1. Provjeri kako je motor uzubljen?
cim puca znaci da nesto nije u redu sa redosljedom palenja,znaci bobina,redosljed kablova,na kraju ecm.
imam problem dali mi neko moze pomoci. puca u usisu nepravilno radi na vecim obrtajima radi kako treba. menjao sam bombinu sa kablovima menjao svecice senzor radilice lambda sonde. usijava mi auspuh kada proradi kako treba ali tada radi na 1800 obrtaja zna i tu da varira broj obrtaja. cistio sam dizne raskacivao auspuh sa grane i opet isto cistiiiiiiiosve konektore i opet isto. izvukao sam svo gorivo iz rezervoara i sipao novo. jel neko imao takav slucaj i dali mi mozete dati neki savet
i ja sve mislim da je ecm. bombinu koja je zajedno sa kablovima sam stavlja novu i opet isto
Prekontrolisi senzor radilice ipak, nekazem da jeste ali islkljuc opciju da nije on prekontrolisi ga. Nije nista rađeno oko zamajca?
Prekontrolisi na dzeku prema ECU kontakte i otpore.?
Zadnja izmjena od astambura (12-03-2012 02:29:18)
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
Da nije izgoreo koji ventil....
neverujem posto on u nekim trenucima proradi kako treba. ali to je vrlo kratko ali radi jako lepo i mirno
Pa to ti govori da negdje nesto gubi povremeno kontakt, inace reno je po nevjerovatno kvalitetnim dzekovima
kada proradii do jest nepuca radi na 18oo obrtaja i usijava auspuh. katalizator sam izbacio jutros. skidao sam motorni kompijuter cistio kontakte ocistio sve mase sto postoje oko motora
pa auspuh ti se usijava jer ga preliva gorivom i dolazi do izgaranja benzina u auspuhu ,provjera faze i drugo što su ti naveli kolege
faza je uredu
Kakva je kompresija? Mozda ne otvara neki ventil!
ljudi glavu sam skinuo i uradio komet a on i dalje puca i zeza. jel ima neko jos neku ideju sta bi moglo biti. motorni kompijuter smo skidali i otvarali sve je uredu
kakvu si stavljao bobinu sa kablovima,novu ili?
mozda si baksuz pa naletio na polovnu isto sjebanu,tu ti nesto nije u redu sa redisljedom palenja i na to se skoncentrisi.
novu sa kablovima. sad mi se vec vrti u glavi da jako dugo drzi dizne otvorene i da ga naliva gorivom i da zto usija auspuh
mozeti usijavat auspuh i ako ventile ne zatvara na vrijeme ali o tome je vec bilo rijeci neko te je napomenuo da provjeris uzubljenje.
Mozda isto tako previse ranjie-kasnije palenje moze dati kao rezultat vece grijanje auspuha sad od auta do auta a na tome renou elektronika odredzuje momenat kada ce baciti varnicu ali sve u svemu nesto ti zablesavi oko redosljeda palenja a ti vidi sta,ne smije pucati zbog vece kolicine goriva.
Zadnja izmjena od mb73 (20-03-2012 20:48:24)