Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
pozdrav majstori imam astru h koja je u safe modu neda preko 3000rpm.diagnostika kaze p0105.parametar boost pressure u v prikazuje 2.5v i kada dajem gas napon pada.sledeci parametar isto boost pressure u kpa stoji zakucan na 307 i ne menja se i zato prijavljuje gresku racunar sam skidao pregledao dzekove sve je ok.cekam car pass da probam reset .da li neko ima ideju sta jos da probam
provjeri map senzor i boost presure koliki je u barima na leru i kod dodavanje gasa,ispitaš dali ima napon 5V do map senzora ,otpore i izlazni napon senzora iako ti je vjerojatno map senzor u kvaru jer sam danas imao isti slučaj na astri G 2.0 dti i dijagnostika izbacivala grešku P0105,nakon ispitivanja senzora i zamjene novim auto normalno ide do 5000rpm i tlak turbine (boost pressure)raste dodavanjem gasa
map sam skidao i spajao na stolu izlaz 2.5v kad mu pravim vakum napon pada na autu se isto tako ponasa mene buni to sto on u parametrima menja volte a kpa ne vec stalno stoji 307kpa
Zadnja izmjena od gulja (25-03-2012 00:03:52)
map mjeri pritisak znači vakum pumpom mu daješ tlak a ne vakum (podtlak) i napon mora rasti sa porastom tlaka ,ili spoji voltmetar u radu na leru signal sa pina 3. map-a mora biti oko 1,5 V a dodavanjem gasa napon raste,crijevo do turbine se mora i pod rukom osjetiti da se napinje kod dodavanja gasa,i dali si provjerio da se štangica turbine povuče kod palenja auta
Zadnja izmjena od AP-klima (25-03-2012 00:18:21)
Valjda vakum pumpom stvara vakum tj podtlak..
A njemu treba tlak..
Ja bi ovdje prvo pogledao sva vakum crijeva, provjerio prvo polugu na wastegate dal miče pod aktuator testom pa tek onda gledao map.
Oće kod ovakvih greški svašta biti.
Mada 100% da je map u kvaru. NA cdti bude to dosta česta greška.
Ako si ga mjerio pretpostavljam da nije začepljena ona rupa. Jer zna biti da se samo začepi pa pokazuje neke lude vrijednosti.
kolega" timmy" što se tiče stvaranja tlaka mislio sam na ispitivanje ručnom vakum pumpom a ona može praviti tlak i podtlak ,pa se se izvinjavam jer nisam napisao u gornjem postu a za ova ispitivanja si u pravu vakum crijeva
i poluge jer to svaki majstor mora prvo provjeriti kod tih grešaka iako bi onda izbacio i neku drugu grešku
u pravuste ne valja map mada kad sam ga merio na stolu lepo je reagovao na tlak i podtlak ali napon u mirnom stanju treba da bude oko 1.5 a kod mene je bio 2.5v i u tome je problem pozdrav
proveri cat....