Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
dal netko zna na kojem kanalu se kod vw-a gleda dal računalo motora prima i odobrava zahtjev za uključenje kompresora klime...recimo golf 4,passat b 5 itd. i još nešto,kod golfa 4 koji ima elektronski presostat,dal gdje,na kojem kanalu u motornom se vidi koji pritisak daje taj presostat...hvala svima na informaciji unaprijed.
mislim da nemas taj podatak u motornom, imas u parametrima klime ako je digitalna, a ako je manuelna i ne treba ti to, ispita se za 10tak min sta je, par napajanja i signala, nema tu puno mudrolija.......
1. dobiva info u motorni 002-3-3 iz x ili 0 u 1
2. nevidi se u motornom
problem je sa elektronskim presostatom...ispitam ja njegov signal osciloskopom,samo neznam opet dal taj signal označava niski ili visoki tlak..jer može davati krive informacije... znači nevidi se tlak..neki dan sam radio golfa 4 sa manualnom klimom i tamo nemožeš dijagnostikom u klimu,a po shemi se vidi da signal sa presostata ide u modul klime i u računalo motora...znači u motornom bi trebalo da se vidi dali on odobrava paljenje kompresora i dal dobiva zahtjev za klimu? commander,nisam te baš svatio najbolje.. to je kanal 002 i treče polje,jel tako?
Zadnja izmjena od tomy.virje (11-07-2012 00:42:23)
Da tako je, nemam sad shemu otvorenu ali mislim da to što ti kažeš nije zahtjev već uzima neke vrijednosti senzora temperature radi zaštite kod visoke temp motora da ugasi klimu i ukopča višu brzinu ventilatora kao i kod niske temp da ne dodje do smrzavanja, recimo tako u grubo. Imaš manuelnih sistema gdje u motorni ulazi signal sa komande za paljenje klime i signal sa kompr. recimo tako da bude lakše...i tako motorni vidi što je ustvari uključeno-aktivno i tako se ponaša...
Zadnja izmjena od commander (11-07-2012 01:10:53)
nisam te baš dobro razumio u kojem kanalu se vidi?
1. dobiva info u motorni 002-3-3 iz x ili 0 u 1
2. nevidi se u motornom
Zadnja izmjena od tomy.virje (11-07-2012 01:13:53)
Pogledaj...
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka