Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav,
imam problem sa peugeotom 307, pa bih volio da cujem misljenja.
U pitanju je pezo 79 kw, 2003. godina 2.0 HDI...
Auto se upali i samo ugasi...
Na tabli se svasta pali...
Tabla:
Nisam bio na dijagnostici...
Zadnja izmjena od ProTIpo (21-07-2012 00:37:38)
Mislim da ipak moras na dijagnostiku pa da ti neko od iskusnih majstora pomogne...Poz
Nista bez dijagnostike, mada ja sam jednom imao slican problem na 307, fap je bio toliko zacepljen da je mogao upaliti samo na sekund i odmah se gasio, mada ti tu ne mozes bez dijagnostike i majstora vidjeti sta je......
OK! Hvala na odgovoru, javim se nakon dijagnostike...
Ja imao slucaj da je na leru pritisak 500 bara u sistemu i da se zbog toga gasi...Ispostavilo sa da je senzor (merac pritiska na grani) lagao.Zamenili i sve ok...
Eh ovako, auto je tek stiglo. Tabla se ponasa normalno, auto vergla... Bio sam na dijagnostici i imam gresku P1135... 3rd piston cut off solenoid... Provjerio sam senzor i otpor je oko 25 oma, provjerio sam zicu sa releja i imam napajanje od 12 v otprilike 5 sekundi i onda se gasi, medjutim ne dolazi napajanje sa ecu-a sa pina Bc3... Sta raditi sa ecu?
Koliki je pritisak raila? Tokom verglanja pa kad se upali i dokle ide prije gasenja.
Nisam upeo naci na forumu problem koji trenutno imam sa pezoom 307 1.6 sa plinom, naime pri voznji pri brzini od 130 ili 140km/h cim naglo pustim papucicu gasa auto se sam ugasi i onda moram da stanem okrenem kljuc i ponovo upalim auto i kao da se nista nije desilo... Napomena samo se desava kad vozim na plin na benzinu je sve ok.....Kada vozim lagano pustim i dodojaem gas pri vecim brzina sve je ok samo pri naglom pustanju gasa se auto sam ugasi.. Molim pomoc .. Hvala unapred !!!!!
Iz okoline Panceva..... Da li ima neko neku predpostavku sta je u pitanju?
imas u Pancevu majstora za autogas majstor Zoki javi se njemu
Upalio sam auto, promijenjen ecu i to je ok... Imam novi problem, otvrao i zatvarao nekoliko puta prozore i najednom stali... Cuje se u vratima da skljoca na obje strane, al ne micu se... Sta ciniti?
Rijeseno!
napisi i prosvjetli nas sta je bilo u pitanju sa podizacima da pomognes zajednici.
Rijeseno!
Prije skidanja tapacirunga nisam provjerio osigurace, jer sam cuo da radi relej... Bio osigurac od 10 A i on je crkao, zamijenio i radi opet...