Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav,na leru varira od 700-950 okretaja bio mu neispravan protokomjer previsok signal,zamjenim ga opet isto,blokiram egr opet isto.Nema nikakvih grešaka auto vuèe i pali ok,ima li neko ideju šta bi moglo biti?
zamajac verovatno,posto je kod njega plivajuci i on kad strada motor radi u debalansu,io je boljka kod svih modela koji imaju plivajuci zamajac
ili mozda regulator pritiska goriva
do struje je nešto jer mi varira masa iz motornog što dolazi na relej od kompresora klime pali gasi kao žmigavac i u tom ritmu i motor varira
joj te fiate genetski hebe masa...
@)).....
sve njih po malo genetski...
When you have everyting under control, youre not fast enough!
prekontrolisi sve vodove mase na motoru,mozda ti je neki nosac motora otisao pa kad motor radi prenosi vibracije na ecu,akod njega je ecu na desnom kosu ako se nevaram pa onda tu od vibracija gubi kontakt
ma nije ni to sve sam napone provjerio i mase koji mu je k nemam pojma
Ja sam imao slièan problem sa gasom samo sam zamjenio crijeva povrata goriva i oèistio kontakte na EUC-u motora, šljak i danas bez problema.
ma nije to èak sam i motorni stavljao drugi ali isto,je li neko zna trebaju li se dizne kodirati kod njih,pozz
..dizne idu po klasama...1,2,3...imas broj zaokruzen na solenoidu dizne i to treba da prijavis motornom...
Je li to Tomo na svakom ili ih ima bez toga jer ne vidim taj broj?
na svakom ,vidis svaku u parametrima koja klasa i uporedis na dizni,na kom se ne slaze taj cilindar ne moze da radi
Zadnja izmjena od rasat (21-04-2010 23:23:45)
ma nema veze to verujte mi probao sam x puta,bitno je da su dizne ispravne,to samo kod francuza trebaju da se kodiraju,probavao sam sa svih jtd modela i fiat i alfa i lancia da prebacujem sa jednog na drugi i rade normalno nema potrebe za kodiranjem,dali se tebi prilikom tog variranja rada motora oseca kao nekakav udar u motoru ili samo oscilacija,posto izuzev zamajca moze da bude problem u zaposenosti cevcica za povrat goriva sa dizni,nagadjam al pokusaj jebi ga sve pa javi
Najviše me buni to što kad upalim klimu kad auto radi,kvaèilo kompresora se pali i gasi u ritmu kako variraju okretaji a kvaèilo pali motorni komjuter
jeli imas razdvojenu klimu,posebno za vozaca a posebno za suvozaca,proveri reostat za klimu
Prati broj obrtaja motora.Ispod 800 obrt.motorni ukida odobrenje za rad kompresora.
Najviše me buni to što kad upalim klimu kad auto radi,kvaèilo kompresora se pali i gasi u ritmu kako variraju okretaji a kvaèilo pali motorni komjuter
Tu si u pravu jer kad više varira i obrtaji idu niže na 700-800 tada se gasi i pali kvaèilo na kompresoru ali ne mogu pronaæi zašto varira jer nema nikakve greške
Nisam se sretao sa takvim problemima kod Fiata.Ako išta pomaže,kod Renoa su èeste takve manifestacije a njih smo rešavali uèitavanjem novog programa u motorni i svaki je posle toga radio.
Za Fiata nema podataka može li se tako rešti.
Probaj da ruèno držiš gas na oko 850-900 obrtaja i ako radi klima,znaš razlog iskljuèenja.
Mjenjao sam ja motorni komplet od ispravnog,a kad držim obrtaje èak i do 1500 on varira ali manje i kako obrtaji idu prema dole sve više varira a jutros ga upalim radi potpuno normalno i nakon nekog vremena poème varirat ili ako upalim klimu odmah
Mjenjao sam ja motorni komplet od ispravnog,a kad držim obrtaje èak i do 1500 on varira ali manje i kako obrtaji idu prema dole sve više varira a jutros ga upalim radi potpuno normalno i nakon nekog vremena poème varirat ili ako upalim klimu odmah
probaj izmeriti napajanje alternatora,i prekontrolisi remenicu od alternatora,nebi bilo lose skinuti alternator sa auta prolikom provere
To sam probao na poèetku skidao micro remen,èudno je što u parametrima i vrijeme ubrizgavanja varira od 3-13 pa tako baca malo plavog i malo crnog dima.
pa to je zbog neravnomernog rada pa ti onda pokazuje te oscilacije,jel imas opciju na dijagnostici test components(testiranje komponenti)pa da jedno pojedno istestiras,mene kad muci tako nesto a dijagnostika mi ne pomaze krenem sa unimerom da merim vrednosti,a radim na autootpadu pa imam i dosta delova pa isprobavam sve varijante
Neznam kojom si dijagnostikom iscitao ali ja sam pre neki dan na doblu sa tim problemom iscitao senzor rotora bos pumpe ali na zalost on se nalazi u pumpi pa je popravka skupa .pozdrav
Pirke
Radim ga sa KTS ali kad ne varira svi su parametri ok,recimo upališ ga hladna radi ok,pustiš da radi malo upališ mu neki jaèi potrošaè ili klimu on varira i onda ti možeš ugasiti te potrošaèe on i dalje varira i normalno da mu tada ne možeš više ništa gledati u parametrima jer variraju u ritmu rada motora.