Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
auto nemože da upali.bile su greške vezane za protokomjer,egr,sen radilice.Samo je sen radilice ostala greška i nemože se izbrisati,mjenjan sen. nov i polovan opet je greška prisutna ..u parametrima ga nikako nevidim ne očitaje obrtaje, instalacija pregledana do motornog i sve je ok ,zavlačio sam endoskop i na radilici je ok ako je neko imao sličan problem bio bih zahvalan za pomoć
kao što reče vili van der pakšu TREBAĆE PRSTI GUZICI SVRBLJIVOJ
Kaze covek da je gledao endoskopom...Jedno glupo pitanje, duzina senzora radilice, da nema tu neka caka?
Ali ne znamo da li je gledao dok vergla,ili gledao zupcanik da nije ostecen,a duzinu senzora nije mogao da omane jedan tip ima,a drugo I da je kraci citao bi senzor,
Zadnja izmjena od alexa2406 (21-12-2013 20:53:17)
drvena kajla je zakon
pa gledaj osciloskopom senzor radilice,zašto bi ga mjenjao napamet i gubio vrijeme...auto kad je ugašen uvijek ti je zabilježena greška senzora radilice i kad ga upališ,greške nema..gledaj dal baca iskru i gorivo..odnosno kad ga alnašeš ako se čuje pumpa u rezervaru senzor ti je dobar
miki09 napisao:Kaze covek da je gledao endoskopom...Jedno glupo pitanje, duzina senzora radilice, da nema tu neka caka?
Ali ne znamo da li je gledao dok vergla,ili gledao zupcanik da nije ostecen,a duzinu senzora nije mogao da omane jedan tip ima,a drugo I da je kraci citao bi senzor,
"da je kraći čitao bi senzor" pitanje koliko kraći i kakvo bi to očitanje izgledalo, mislim da su ovakvi komentari suvišni
Mislim da imas u autodati kolika bi amplituda trebalo da bude.
alexa2406 napisao:miki09 napisao:Kaze covek da je gledao endoskopom...Jedno glupo pitanje, duzina senzora radilice, da nema tu neka caka?
"da je kraći čitao bi senzor" pitanje koliko kraći i kakvo bi to očitanje izgledalo, mislim da su ovakvi komentari suvišni
Slazem se kakav bi signal bio,ali 5 milim.nije mogao da stavi jer nepostoji za x12xe kraci senzor samo jedan tip dve zice,I da je 1mil kraci bacio bi varnicu,do tri milm.bi bacio varnicu,ali on nema uopste varnicu e to je vec nesto drugo,a koji komentari su suvisni kojeg tipa sto sam pitao da li je verglao ili onako pogledao,kada naidjes na otkinutu radilicu vidi da li ce da okrece zupcanik I imati signal,ali ode onda tema u of,
Zadnja izmjena od alexa2406 (21-12-2013 22:01:46)
drvena kajla je zakon
alex, ako vergla vrti radilicu sem ako je pukla na petom ležećem što bi se čulo
alex, ako vergla vrti radilicu sem ako je pukla na petom ležećem što bi se čulo
Naravno slazem se,ali nismo dotle dosli,do radilice,
Zadnja izmjena od alexa2406 (21-12-2013 22:04:09)
drvena kajla je zakon
tj ispravka ,jel može onaj prsten na radilici da prokliza
ok....odo ja....
Tesko da prokliza vezuje se na tri torexa plus se maze,ali ko zna da li je nesto radjeno znaju ljudi da otkinu ta tri torexa pa priheftaju aparatom svasta sam nailazio,I po dva para lezaja na klipnjaci,
A veruj mi da zna da pukne radilica onako je ne bi isekao ,I vrti sve u sesnest,ali se necuje nista,udalji smo se od teme skroz,
Sory
Zadnja izmjena od alexa2406 (21-12-2013 22:28:56)
drvena kajla je zakon
ajoj pa kud ste vi otišli..ovo je jednostavan problem a vi otišli na pucanje radilice..
u čem je problem bio na kraju?
kolega istjerao auto iz servisa da se malo ohladi mozak..sutra nastavlja se borba
za tomy,izvinjavam se ja sam offao temu a lexa nastavio da bi mi pojasnio stvari(hvala),za ovaj konkretan slučaj s mojim skromnim znanjem ja bih rekao ožičenje negde ipak ima prekid(motorni-ckp sens)
Osciloskop ili mozes unimerom (frekvencija) na senzor radilice pa onda dalje...
Ne znam da li je unimer pouzndan za ovakvo ispitivanje.f=1/T,i tu dobijes periodu,ali koliko je trajanje jedinice ili nule?kolika je amplituda?
Ma cisto da vidi dali ima ikakav signal,ali vecinom bude dovoljan i unimer. (slazem se za detaljnije ispitivanje osciloskop)
LANAC prezubio (sad dali su dok su gurali) ili je tek sada na početku zbog čega nije htjeo da upali,pošto je šljepan iz dvije tri radione i meni ga zabili