Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Auto ima problem kada je u garaži upaljeno grijanje auto vergla po 10 min. da upali,poslije pali svaki put.Znači samo prvo paljenje kada se auto nalazi u vrućem prostoru ,kada auto ostavi napolju auto upali odmah,kada je temperatura napolju veća od 20-ak stepeni auto vergla 10 min.Ljeti auto vergla po 10-15 minuta da upali.Ovaj problem je čovjek imao u pri kraju garancije i radili su nešto u ovlaštenom servisu i nikada nisu riješili.Obišao je bruku servisa i ima isti problem.Inače čovjek je došao na mali servis i prvi puta je kod mene u servisu,Poslije ovlaštenog napamet mi nije padalo da cunjam po autu i tražim problem + gubljenja vremena onako usput delphijem i vcds gršaka nije bilo.Dali je neko imao nešto slično sa ovim autom ili motorom,pošto je došao kod mene po preporuci trebao bi biti moja stalna mušterija i znači imaću nekada priliku da se hrvem sa tim problemom.Znači kada je u vrućem prvo paljenje 10-ak minuta verglanja kada je na hladnom pali na pola ključa.
kao što reče vili van der pakšu TREBAĆE PRSTI GUZICI SVRBLJIVOJ
aaaaaaa
Zadnja izmjena od Jastrebov (15-01-2014 23:52:03)
Tko Leti Vredi , Taj Vredi I Zimi !!!!
je napisao skrivenu poruku za korisnika: delphi
Tko Leti Vredi , Taj Vredi I Zimi !!!!
Jesi li pratio u parametrima etc senzor?
Bosch KTS 570
lazira temp sensor tamo obrati paznju pozz
skini djek sa senzora temperature pa probaj paliti
provjeri dsli du orginslne svijecice na autu
ect senzor u trenutku kad ne pali koje su mu vrijednosti
Nisam auto detaljno pregledao,al moram otići kod njega u garažu da ispratim parametre na prvom paljenju.Nevjerujem da je neka sitnica napravili bi ga ovi u ovlaštenom da je glupost..Onako usput ako je neko imao ovaj problem sa ovim modelom da napunim mozak informacijama ..Ako nađem šta je i riješim javit ću vam.Hvala za pomoć kolege
kao što reče vili van der pakšu TREBAĆE PRSTI GUZICI SVRBLJIVOJ
Kontakt brava...imao slican problem na VW...vergla a nece baciti iskru