Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
Pozdrav,
zeleo bih da zamenim sinhro prstene prve I druge brzine na Vectri. Treba mi pomoc gde i kako da kupim te prstene, u lokalnim prodavnicama nemaju to kao rezervni deo.
To se isključivo kupuje u ovlaštenim servisima
Od kada sam sebe uhvatio u laži nikome više ne vjerujem
Ovlasteni ako ces novo.
te dijelove sto narucis u ovlastenom servisu izace te jeftinije na otpadu naci drugi mjenjac
Hvala, pozvacu ovlasceni da vidim posto su ti sinhroni.
A sto se tice polovnog, sta znam, vec imam 2 menjaca sa istim problemom, a problem je sto nece u prvu dok se auto krece. A isti problem sam vidjao i na drugim Vectrama B benzincima sa F17/F18 menjacima. Moj je konretno F17. Pa iz tog razloga me ta varijanta polovnog ne privlaci puno, ali nisam siguran sta mi je ciniti.
Naravno, interesuje me I polovan sinhron, ali dobar, ako iko to ima...
Zadnja izmjena od The Minister (25-10-2015 00:34:24)
jesi siguran da je sinhron u pitanju?dali menjač krči ili nemože uopšte da se ubaci u prvu dok se krece....
mehanikus
Nisam siguran, naravno, ali bih rekao da je to. Ne krci vec samo nece da primi u prvu. Sto se brze auto krece veca je sila potrebna da bi se ubacio u prvu. A ta sila je vec I pri veoma malim brzinama prilicno velika, da se plasim za samu rucicu menjaca i plasticni mehanizam ispod. U mestu, sa upaljenim motorom, lepo ulazi. I jos jedna stvar, kad se menjac zagreje, posle 1 sat voznje I vise, situacija se poboljsava. Stoga bih rekao da je sinhron?
Zadnja izmjena od The Minister (25-10-2015 01:08:13)
jel neko tu koknuo gusto ulje u menjac pa se zagrijan poboljsano salta...
jel zbilja mislis da je sinhron pa to se da vidjeti kad se auto proba ko je od starih sofera vozio fapove i sl. zna sta pricamo...
jel moze tu da bude i 3mala klizaca ispod ogrlice zupcanika koja zajedno hvata sinhron i zupcanik pomenute brzine...
dok ne rasturis to neces znati samo cemo ovdje mlatiti povecati broj postova i gatat sa tarotom...
@)).....
Ako smem da se uključim na ovaj način na pitanje šta je činiti. Pronađi auto sa takvim menjačem koji ubacuje u prvu dok se auto kreće.
Dobra ideja.
Da pitam zar nije ograniceno ubacivanje iz veceg prenosa brzine u 1 brzinu iz sigurnosnih razloga.
Dobra ideja, potrazicu takav auto pre no sto rasturim menjac.
Ulje sam stavio original iz ovlascenog za taj menjac.
Koliko znam,jeste,i to konstruktivno,oblikom sinhrona klizača i naglavaka,oprugica...tj menjač "zna" kada je prevelika razlika brzina elemenata... Pametan i bez elektronike? :-O
Naravno,može da se preradi.
Mozda, ali ovde definitivno nije u redu jer vec pri 3kmh nece da primi, bukvalno moram skroz da stanem, a za 2. je prespora ta brzina.
daje sinhron u pitanju krčao bi pri ubacivanju i uhvatio bi,ušalto,...ako je moguce ubaciti dok se krece..
mehanikus
Pa, ja bi bas voleo da nije sinhron, jer je on u ovlascenom 170evra
170E sinhron?
Pogledaj malo po eBay ima getragovih dijelova dosta ako se potraži
jes aaa pa da ga salta kao fapa ili dajca....e kolega nije to sporstki...
@)).....
Interesantno, ne pomaze medju gas ni podizanje obrtaja. 170evra komplet sinhron 1. i 2.
to se mora otvoriti i probati ručno...sinhron mora da "lepi" konusom,da bi bio siguran da je do njega!možda viljuška kriva,kandžasta spojka...ovako napamet se nece rešiti
mehanikus
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka