Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav kolege! Imam mali problem sa ovim Fordom c max 1.5 ecoboost! Znaci pri prvom paljenju natopi svecice benzinom i nece da pali! Svecice su nove Fordove,bobine i injectori takodje zamenjeni. Kada auto upali on posle ide ali oseca se seckanje pri laganom dodavanju gasa! Gresaka nema, pratio sam parametre Mafa i na leru treba biti max 5kg/h a ja imam od 7-8 kg/h mislite li da to moze biti problem? Da napomenem temperatura motora je u redu kao i temperatura usisnog vazduha
Bosch KTS 570
Proveri izduvni sistem
Pirke
To je provereno skidao sam katalizator i opet ista stvar
Bosch KTS 570
je napisao skrivenu poruku za korisnika: Sasa1980
Danije neko slucajno dolio eurodizela pa sad imas mesavinu? Glupa pretpostavka ali jednom prilikom na VW lupo citav dan sexa oko njega, upali jedva i radi nekako al kad ugasis onda muda otpadnu dok opet upali. Na diag sve ok, nista problematicno. Na kraju skontamo da je covek dosuo eurodizel na pumpi.
When things look bad, I just remember that I've got a real big dick and things seem much better...
Nije! Ja sam skidao injectore i nisam primecivao miris dizela,doduse nisam ni mislio o tome! Mada tesko je da se mozes zeznuti oko toga jer ima neki zajeban cep na rezervoaru i nemoze pistolj od dizela da udje! Vecina se zeznu i sipaju benzin u dizel
Bosch KTS 570
Nikad video taj ecoboost (jel moguće zajedno eko i bust???).
Za hladan start podatak o usisanoj količini vazduha nije bitan jerbo se hladan start upravlja prema unapred zadatim fiksnim tabelama a na osnovu ECT i RPM (ugrubo),a sama vrednost sa protokomera može biti povećana i usled neodgovarajuće smeše zbog injektora koji su zapušeni ili cure. Pre zareza teoretsko znanje,posle zareza iskustvo.
Dodao: Baš kako reče miškovolvo.
Zadnja izmjena od stratos (17-01-2016 01:05:01)
Pa zbog toga sam i ja pomislio da su injectori u pitanju pa zamenim sva 4 ali ono opet isto! Znaci nema paljenja dok ne skinem svecice i ne osusim ih kako treba, auto posle upali i vozio sam ga jucer jedno 30km i nikakva greska mi nije dosla osim sto zatrza ponekad pri laganom davanju gasa. Posle sam ga ostavio da se ohladi i opet sve kao i pre! A sto se tice ecoboosta i ja ga prvi put radim i gde ga djavo posla bas kod mene
Bosch KTS 570
Ili nacuri kroz dizne kada ga ugasiš,ili nema varnicu dok ga pališ,ili je slab pritisak pa dizne ne raspršuju nego cure dok verglaš ali ne cure dok stoji.
Ja bih se oko ovih stvari zanimao,pa ako promašim kafana ne gine...
Dodao: zatrza kod laganog dodavanja gasa,da ne zaliva gorivom. Gledao si L sondu ili gasni analizator?
Jope dodao: Imal' taj fordo senzor temperature ispred cat?
Zadnja izmjena od stratos (17-01-2016 01:21:16)
Da nije regulator pritiska benzina?
ako je mehanicki da nenacuri gorivo kroz vacum
je napisao skrivenu poruku za korisnika: Sasa1980
Priveri dizne,ali pogledaj i ovo sto kaze kolega undermaster imao sam isti slucaj na daciji 1.4 mpi nove NGK nisu valjale ali isti problem kao kod tebe prvo paljenje muka..
drvena kajla je zakon
naj verovatnije da ima problem sa varnicom...to sitno seckanje i loše prvo paljenje mi mirišu na slabu ili nedostatak varnice...vidi senzor radilice,ožičenje istog...u tom smeru bih se usredio.varnica...sve vezano za nju
Zadnja izmjena od djurkic ljubisa (17-01-2016 14:41:03)
mehanikus
jesi proveravao zupcenje motora