Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Regeneracija je u redu, ali da se mijesa gorivo sa uljem nema sanse.
Regeneracija je u redu, ali da se mijesa gorivo sa uljem nema sanse.
Ništa čudno, ako uspije dignuti temperaturu za sagorijevanje brzo nema problema, ali ako iz nekog razloga auto ne diže temperaturu u DPF koliko treba, onda pokušava stalno ju dostići i dolazi do dizanja razine ulja, tj. ulaska goriva u ulje. Kod mercedesa je to već klasika...
ispito na audi isto me trefilo sa dizanjem ulja...a predhodno bio zacepio fap ...
@)).....
To je vec logicno, ako je sve u redu to nebi smijo raditi.
Ma to su gluposti, ne pricaj to nikom vise da ti se narod ne smije :sml:
Ne pricaj ti i ne sprdaj se ljudima koji znaju sta rade, nije to lijepo, ja samo hocu pomoci covjeku i znam da sam u pravu...
ja takve aute radim i jedem za dorucak a ako se nisi susretao s tim nemoj komentirati, vrijeđas me...
poz...
Zadnja izmjena od marbxy (07-03-2011 11:38:33)
Marbxy u pravu si i svi koji poznaju kako radi ovaj sistem dpf-a znaju o čemu je riječ
Sava-plus nisi u pravu, malo prouči ovaj sistem pa će ti biti jasnije ima toga na netu dosta za pročitat
A što se tiče ovog problema očigledno je da ima problem sa regeneracijom dpf-a
Pozdrav svima i bez ljutnje
Ja nisam imao problema sa nivoom ulja, a DPF mi je bio zaribao i nema šta nisam pokušavao. Prvo je sam pokretao regeneraciju par puta, pa sam pokušavao i sa prisilnim pokretanjem regeneracije nekoliko puta. Sve skupa je trajalo 3-4 meseca, ali sa nivoom ulja u motoru nisam imao problema niti bilo kakvih promena.
imam jedno pitanje dok sam radio u Fiata sjećam se samo "mokrih" DPF filtera nadoljevalo se specijalno..a sad na mom golfu ispod suvozačevih nogu imam neke rešetkice kao mali hladnjak? sad me zanima dal se u njega nešto uljeva i šta je to točno??
golf je 1.9 TDi PD 2008
ne tu se nista ne dolijeva taj hladnjak je za gorivo
imam jedno pitanje dok sam radio u Fiata sjećam se samo "mokrih" DPF filtera nadoljevalo se specijalno..a sad na mom golfu ispod suvozačevih nogu imam neke rešetkice kao mali hladnjak? sad me zanima dal se u njega nešto uljeva i šta je to točno??
golf je 1.9 TDi PD 2008
ti si imaoFAP ocito a ne DPF
Ja nisam imao problema sa nivoom ulja, a DPF mi je bio zaribao i nema šta nisam pokušavao. Prvo je sam pokretao regeneraciju par puta, pa sam pokušavao i sa prisilnim pokretanjem regeneracije nekoliko puta. Sve skupa je trajalo 3-4 meseca, ali sa nivoom ulja u motoru nisam imao problema niti bilo kakvih promena.
da si se obratio Branimiru iz Pazara on bi to jesio bez problema.
pa dal je baš tolika razlika dpf i fap? istoj namjeni služe..
a taj hladnjak hladi čestice goriva ili? jer spojen je s auspuhom
Inzenjer napisao:Ja nisam imao problema sa nivoom ulja, a DPF mi je bio zaribao i nema šta nisam pokušavao. Prvo je sam pokretao regeneraciju par puta, pa sam pokušavao i sa prisilnim pokretanjem regeneracije nekoliko puta. Sve skupa je trajalo 3-4 meseca, ali sa nivoom ulja u motoru nisam imao problema niti bilo kakvih promena.
rešio sam ja to i bez Branimira tanak je on tu
Uuuuu sta bi ovo Inzenjeruuu....Branko ima li teee...
Eli&Elvis napisao:Inzenjer napisao:Ja nisam imao problema sa nivoom ulja, a DPF mi je bio zaribao i nema šta nisam pokušavao. Prvo je sam pokretao regeneraciju par puta, pa sam pokušavao i sa prisilnim pokretanjem regeneracije nekoliko puta. Sve skupa je trajalo 3-4 meseca, ali sa nivoom ulja u motoru nisam imao problema niti bilo kakvih promena.
@)).....
Eli&Elvis napisao:Inzenjer napisao:Ja nisam imao problema sa nivoom ulja, a DPF mi je bio zaribao i nema šta nisam pokušavao. Prvo je sam pokretao regeneraciju par puta, pa sam pokušavao i sa prisilnim pokretanjem regeneracije nekoliko puta. Sve skupa je trajalo 3-4 meseca, ali sa nivoom ulja u motoru nisam imao problema niti bilo kakvih promena.
ne bih rekao meni je x puta pomagao za odraditi dpf i znam da je majstorcina, ali sa na jedno zaboravio da ako ste u istom gradu onda postoji rivalstvo.
Eli ovi dvojica su po kafana stalno mene su bili uvatili u kolo jedan dan...
@)).....
oće tko dat odgovor na moje pitanje
Hvala!
Eli ovi dvojica su po kafana stalno mene su bili uvatili u kolo jedan dan...
vidim ja reufe da mi inzinjer gura tacke unazad.
Zadnja izmjena od Eli&Elvis (12-03-2011 00:53:00)
imam problem audi a4 1.9 tdi 85kw b7e8 2007god .dize mi nivo ulja u motoru ubacuje gorivo.zamenjene su vec 2 puta gumice na diznama.zamenjena tandem pumpa.i opet nista .auto ima dpf filter ne pokazuje mi da radi regeneraciju presao je 157.000 km .jasam ga uvezao iz nemacke prava kilometraza. ako neko moze da mi pomogne kako da resim problem bio bi mu zahvalan
@gadura redstavi se imas rubriku na forum ,mesto boravka i sl za orjentaciju a moze se neko blizi od kolega javit da pogleda problem...
@)).....
moglo bi biti napuknata glava izmegu kanal za goriva i ule imao sam takav problem ako ni je do gumicie
servis dijatom