Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozz drustvo imam problem sa pasatom 1.8t 2002 god americko trziste AWM tip motora, Prvo vozilo je doslo sa mrtvim ecu-om zaliveno vodom, pa smo zamjenuli ecu i odradili immo off na njemu, ali auto nece da upali ne baca gorivo a ima iskru. Zapravo upali auto nekada (kada se skinu kleme i spoje na par minuta i ponovo vrate) ali kada upali odradi pola sekunde i ugasi se i nemoguce ga je ponovo upaliti sve ponovo dok se ne skine klema sa baterije. Nema greski zabiljezenih. Sta sam primjetio da kada se izvadi kljuc iz brave dijagnostikom se i dalje moze uci u ecu ali u ostale module je nemoguce. Mjenjan je senzor polozaja bregaste i dizne. A kada se udje u izlazni test i ode na testiranje pojedinacne dizne cuje se fino da ih otvara i klikcu. Hvala.
To je vozilo iz poplave... nisi napisao sta ima od gresaka u motornom ecu ali problem je tu sto motorna centrala i tabla nisu vjencani... moras skinuti sve redom od ploce osiguraca, releje, ispitati sta sve nema napajanje...
Ako ste sigurni u immo off onda prvo ispitaj napajanje benzinske pumpe...
Kad je iz poplave moze jedno leziste osiguraca da pravi veliki problem a da ne pricamo o samoj instalaciji...
legendo nije iz poplave i sve ima struju dizne benzinska pumpa... a uradjen je immo off. Zanima me dali moze da sve ove pravi probleme senzor polozaja radilice?
Zadnja izmjena od pecirepi (25-07-2009 01:12:12)
Onda sam ja pogresno protumacio ovo sto si napisao "zaliven vodom"...
Senzor radilice mozes ispitati osciloskopom za 5 sekundi...
Zadnja izmjena od Nocni (25-07-2009 02:43:45)