Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Opel Vectra B 2001 Z18XE. Ler varira kada je motor hladan i to samo kratko vreme, Ne vise od minut. Proban je i drugi ECU, ista stvar. Na dijagnostici ne prijavljuje gresku, Parametri se menjaju sa promenom gasa ali nema nenormalnih podataka na TP senzoru, potenciometrru pedale gasa... Cim se malo zagreje, radi normalno. Ima ugradjen gas sa emulatorom.
Zadnja izmjena od pletik_74 (17-05-2012 08:51:47)
ocisti klapnu
vrlo verovatno siber-ventil ti motori imaju problema sa njima.....
(ooξξ[][]ξξoo)
kažeš kad se zagrije da radi dobro? a senzor temperature motora? vidi ujutro,prije prvog paljenja kakve podatke on daje..
Sistem sekundarnog vazduha može biti uzrok nepravilnog rada hladnog motora, posebno u prvom minutu rada.
ocisti dizne
probaj da ocistis regulator ler gasa
sastoi se od dva dela elektro i mehanicki ako imas srece da je mehanicki samo ocistis i bice sve u redu
Jos jednom sam oprao ceo sklop, dobro ga natopio i ispirao i sada je ok. Ova verzija je zapertlovana pa nisam hteo da je rastavljam mada mi je vec i to padalo na pamet. Mozda je sada benzin malp oprao i tps. Uglavnom, za sada je reseno... Dosao je saa gomilom problema. Jeste me napatio, ali sve je reseno. Hvala svima na pomoci. Najbolji forum!