Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Moze li neko da mi kaze kako se resetuje indikator redovnog servisa na GL-u....
(ooξξ[][]ξξoo)
Kao i na ML-u, ključ prvi stupanj, triput tipka R i onda šetaš kroz servisni meni...
Odlicno!!! Hvala ti... Nasao sam ja na netu da je isto kao na MLu ali mi nesto nije delovao pouzdano izvor, auto mi sutra dolazi na servis pa rekoh da budem spreman!! Hvala ti jos jednom. Pozdrav
(ooξξ[][]ξξoo)
je napisao skrivenu poruku za korisnika: ivandr6889
Hvala ti LuxBih e sad kad sam vec ovde.... Kaze mi musterija da su mu rekli kako je na tom GL-u neophodno menjati usisne grane posle odredjene kilometraze jer one navodno hoce da popucaju i da prave problem kasnije.... znas li sta o tome.... ovaj je mlad, ali u skorije vreme treba da servisiram jos jednog isto 320cdi koji je 2006 pa bi to mozda trebalo odraditi..... mislim, njemu su coveku tako rekli na placu gde je kupio auto pa sad i ne znam koliko je to pouzdano pa da pitam....
(ooξξ[][]ξξoo)
nemoras da mijenjas sve dok vozilo ide normalno
nemoras da mijenjas sve dok vozilo ide normalno a ako ima problema za pocetak mozes skinuti klapne a ostavit motoric da radi naprazno
znaci to se odnosilo na klapne... pa to vec nesto drugo... on je meni rekao da u u pitanju bas usisne grane, da one pucaju... sad mi je sve puno jasnije....
(ooξξ[][]ξξoo)
znaci to se odnosilo na klapne... pa to vec nesto drugo... on je meni rekao da u u pitanju bas usisne grane, da one pucaju... sad mi je sve puno jasnije....
Točno su ti rekli, puca usisna cijev s MAF senzorima od filtera do turbine pa se zbog toga zaulji motorić klapni usisne grane.
Znači, ako vidiš masno s prednje strane turbine problem je na toj cijevi i treba ga riješiti prije nego bude skidanje turbine..
Pazi kako ti sjedne crvena guma i maži zelenu O-ringu s malo silikon spreja.
Pozdrav
Grana se kompletna mjenja, vec je dvaput redizajnirana, problem jesu klapne aka "swirl flaps", nije strasno kao kod BMW modeli dizel 00-05, ali ipak mislim da ce morati tamo negdje zamjeniti poslije 200 tkm
btw evo ovdje ima ispravna od dziela ;D
Zadnja izmjena od LuxBih (23-06-2012 19:48:04)
Ček, zar nije riječ o dizelu?!?
Ovo na slici je od benzinca...
neko je nesto pobrkao
Zadnja izmjena od dobri (23-06-2012 01:21:09)