Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Navedeno auto izbacuje ogromnu kolicinu crnog dima prilikom nesto brzeg stiskanja papucice gasa.motor 2.0 SDI, BDK.2008 god.Izmjenjen egr, hladnjak izduvnih gasova, ociscenja usisna grana, nova glava motora stavljena, dizne.Kompresija mjerena pojedinacno po klipovima, sve dobro, dizne uredno bacaju gorivo.Ne prijavljuje nijednu gresku., ali auto i dalje cadi. Da li neko ima kakav savjet ili slicno iskustvo.ja opet sumnjam na dizne i na sagorijevanje.Izbacivao je plavicast dim i bilo je do dizni.Uzeo sam nove dizne i stavio i vise nije izbacivao plavi dim, ali od kad je majstor stelovao dizne mehanicki na osovini prilikom postavljanja poceo je crno da cadi i nikad nije prestaoa sve navedeno sam zamijenio i nista.Da li ima neko u okolini Tuzle i sire da radi sa PD sistemima, stelovanje i ispitivanje dizni.pp...unaprijed hvala ....pozz
zasto je mjenjana glava ako nije tajna,kako je krenulo i motor ce se zamjeniti i opet ce caditi,sta kazu parametri,po ovome sto kazes poceo je dimiti u fazi stelovanja dizni pa sve upucuje na dizne.
jel motor PD ili SDI.
glava je bila ostecena, lezista dizni su imala kao neke ricne, ostecenja i gumice su brzo stradale, tresao u leru i tako i dizne stradale pa zbog toga, parametri dizni su u granicama tolerancije, od -0.9 do 1.2...Motor je pumpa dizna, 2.0 SDI
ovo 1,2 nije uredu
mogla bi biti dizna.
u kojem intervalu bi trebale da se krecu vrijednosti da bi bilo optimalno..
nesmije nikako biti jedinica prva jer je to vec prevelika korekcija
ta 1 nije ni u skoli dobra