Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
pre tri dana pocela mi se paliti na displeju akumulator crveni i da pise na nemackom greska u punjenju, upali se bude 10 sekundi pa nestane i tako povremeno, merio sam na leru bez potrosaca punjene i izadje 14.10V, kad ukljucim klimu i svetla padne punjenje i do 6V i onda varira od 6 do 9. da li je imao ko istustva da li je do alternatora ili do reglera? na akumulatoru su dva cepa bila vlazna.
Hvala
Ako je Bosch, onda vjerojatno regulator alternatora.
provjeri remenicu alternatora ako ja sa kuplungom da ne proklizi pod opterečenjem
ako je valeo 95% rotor
sad bio kod elektricara, promenio je regled cetkice su bas bile potrosene, sad je punjenje pod opterecenjem na leru 13.30i i dalje se pali lampica ali dosta krace se zadrzava po 3 sekunde, kada raskacimo akumulator auto radi pod klimom i svetlima i punjenje ode najmanje do 12.99
jos da dodam da je pregledan alternator , diode ok, rotor ok, stator ok, remenica obicna ok
par dana pre toga sam se vracao iz nisa i bilo je opasno nevreme, brisaci na auto putu nisu mogli da postignu da obrisu, imam suspleh ispod auta nije mi jasno sto se i dalje palka lampica od akumulatora
nikad ne skidaj klemu u radu napravices cudo,sto se tice lampice nesto niste dobro ispitali,ja i dalje tipujem na rotor
Pa kako si rekao da je majstor skinuo klemu u toku rada tog auta slobodno mogu da ti kazem da menjas majstora i nadjes nekog ko poznaje problematiku.
Prepreka je samo nasa masta...
hvala na savetu, isao sam jutros kod mehanicara koji ima reno clip, na klipu nema nikakvih gresaka i punjenje je od 13.20 do 14.10 V. on kaze da je imao takav problem i da je promenom table (stavljanjem stare) resen problem. kod mene je nova tabla 2004god auto
Taj majstor koji skida klemu dok motor radi, nebi smio popravljat nista novije od IMT 533. A ti kad stavis novi regulator i kolektor popravit ces auto.
ako je ustanovijo da je do table neka je skine i pogleda sta je
ma samo ti skini klemu nakon sto upalis auto i pici, bude to dobro......
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
I jos nabije 40v napon,ima da svetli kao Las Vegas
Sve ispod 14V nevalja.
razumem ja sta ti kazes, to mozda na novim autima je toliko punjenje, ali evo izmerio sam na drugom autu i pada do 13,50v u pitanju je clio 2 1.4 16v
sa ovim hladnijim vremenom sve manje se pali, tako da za sada tu ja nista ne bi dirao
Prst u uho i samo po gasu
na te valeo alternatore u 95 p slucajeva je rotor okinut , ako regler mijenjas moras staviti org jer hoce da pali lampu. to mi se desavalo 20 puta
stavljen je org, skinut sa drugog alternatora sa extra cetkicama
to sto se tice rotora i ja pretpostavljam cim na obrtajima na otvorenom putu se ne pali, da li mu smeta sta da se tako vozi dok radi, mada evo par dana po lokalu vozim vise se i ne pali
Kad odvezes nekome ko zna svoj posao neces vise imati problema oko lempice, tj alternatora i punjenja, za taj auto nije dovoljno 13.4-5 jer to nije reno 5, a uostalom i taj polovan regler nema veze sto je sa drugog alternatora, ima tu par caka koje se ne otkrivaju bas tako lako.....dovoljno je reci da je do majstora, npr kod mene ne izlazi iz radnje auto ako sam mu pravio alternator a ima manje od 13.8V, i zavisi i koji je auto.....
Zadnja izmjena od dragan_s (12-09-2012 19:34:07)
Dragan je u pravu 100%. 13.8V je najdonja granica.
I kako ja Acome sad da zahvalim covjeku kada nema dugmeta "hvala"
Dragan je u pravu 100%. 13.8V je najdonja granica.
Netreba. Imam te na oku