Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Imam problem na mom Pasatu je danas prestao da mi radi xsenon na desnom faru,nemam ni duga ni kratka na desnoj strani.Xsenoni su orginalni i dali je kvar samo do sijalice ili bi moglo biti nesto drugo.
pa pokusaj staviti drugu, barem to nije problem, vjerovatno je samo do nje........
Nisam napisao da se u faru nalaze lece i koja bi trebala ici sijalica jer mi nerade ni kratka ni duga svijetla na desnom faru,a xenoni su fabricka ugradnja.
Pozdrav,
Pogledaj osigurače ako su u redu zamjeni sijalicu ( mislim da je D2S) Malo mi je čudno da su obe sijalice pregorile jer pretpostavljam da su kod tebe bixenoni tj, xenon je kratko i dugo a obična sijalica je dopunsko dugo.
Ako griješim neka me netko slobodno ispravi.
tu je sijalica d1s i crkla je 99%,retko kad bude sta drugo.Ona je i za dugo i za kratko odnosno sija uvek a u faru ima el.mehanicki preklopnik za funkciju kratko-dugo.Sijalica h7 sluzi za snop svetla pod uglom,kad motas volanom pali se.
Primjetio sam kada na rucici prebacujem duga i kratka da se vidi u lecu kako preklopnik prebacuje a svijetlosti iz fara nema,tako da mislim da je problem samo u sijalici.
Prije kupnje sijalice izvadi ovu koja radi pa probaj sa njom, da ne kupuješ đabe, ukoliko neradi onda je do balasta
preklopnik???, hehe pa imaš bi-xenon far, znači xsenon za kratko i dugo
Preklopnik, tzv. cut off se diže.
Nema 2 xenona, nego jedan
pa kolega to se zove bi-xenon, imam i ja a4 s takvim farovima, a pokraj njih su dnevna svjetla. Nisam još vidio orginalno montirane xenone na autima a da koriste dvije leće. po tebi to bi bio onda bi-xenon?
A po meni... naziv bi-xenon je točan i nije.
Jer xenon je i dugo i kratko svijetlo, znaci bi-xenon (i tako se naziva)
S duge strane ''bi''=2, a nema dva para xenona, dvije leče/po faru itd...
nemora ni da ima
Poz,
Pojašnjenje naziva:
Bi-Xenon-reflektor ("Bi" = dva) je specijalan oblik Xenon-reflektora. Jednim se reflektorom može proizvesti kako kratko tako i dugo svjetlo. Pokretni zaslon kod kratkog svjetla zaslanja jedan dio svjetlosne zrake. Kad jedan elektromagnet pokrene zaslon izvan svjetlosne zrake, onda svijetli i dugo svjetlo.
Zadnja izmjena od leopard (15-10-2012 19:16:32)