Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Ljudi, majstori, doktori, treba mi pomoc hitno, kolega limar radio navedeni model, bila su ostecena vrata, skinuo je vrata odradio,vratio nazad, i na tabli gori lampica SRS, ja mu onako laicki rekao skini minus klemu sa akku sacekaj malo pa vrati, nakon toga upalio je i lampice za BAS i ESP, dajte neko brzinsko resenje, osecam se odgovornim, a STAR dijagnostiku ni ne pominjite, toga nemam u krugu od 100km!
Sve konkecije su u redu, znaci jedino sto je raskaceno jeste konekcija desnih vrata, ostalo nista!
Dajte neki ideju sta mogu da probam, ima li nekakva mogucnost reseta gresaka bez dijagnostike, pomagajte kako zante i umete!
Ako imaš obični KKL kabel možeš sa interneta skinut Carsoft Mercedes-Benz 7.6 KL i probat spojit (ova verzija programa radi aute do 2004 godine)
Carsoft Mercedes-Benz 7.6 KL - program postoji u verziji za rad sa originalnim Carsoft MB interfejsom i verzija prilagođena KL interfejsima. Verzija sa originalnim interfejsom bolje je i skuplje riješenje, a ima i ugrađen tzv. MULTIPLEXER K linije. Naime Mercedes za razliku od većine drugih automobila ne koristi jednu K liniju, već svaki kontroler ima odvojenu žicu na posebnom pinu. To znaći da ćete pri radu sa KL interfejsom morati ručno prebaciti K liniju sa standardnog pina 7, na onaj kontakt gdje je spojena žica onog kontrolera kojeg želite raditi. Ovo se može izvesti "bockanjem" ili pomoću 38 pinske spojne kutije.
A jednostavniji reset BAS/ESP - probaj ovako
upali auto smotaj volan full u lijevu stranu pa onda full u desnu stranu i lampice bi se trebale ugasit
ako nece tako provozaj jedan krug auto,ugasice sigurno esp.Za airbag ti treba dijagnostika
upravo to provozaj jedan krug i ugasit če se esp,a airbag nečeš ugasiti bez dijagnostike i netreba ti star nego možeš i sa bilo kojom unverzalnom..mislim čak da bi i visa obrisala ovdje grešku
ako nece tako provozaj jedan krug auto,ugasice sigurno esp.Za airbag ti treba dijagnostika
Pa samo treba pobrisati greške, neće sam ugasiti lampice, može carsoft sa kl ili visa
BAS i ESP će ugasit sam bez brisanja i dijagnostike po proceduri koju sam već napisao jer je to česta "greška" nakon skidanja klema sa aku
a za airbag će trebat dijagnostika da poništi grešku ali i to je misa015 već napisao
Nadam se da je tako, a sam sam sebi napravio glavobolju, al skola, skola se placa.
Probao ja preko Autocom-a da se povezem, ali nema sanse, ne vidi vozilo, nikako...Odradicu kako ste mi rekli pa cu javiti...
Drugari, sta da vam kazem, hvala vam na savetima, drzacu se ja svoje nauke, a Mecedesima vise ne prilazim
nemas se cega plasiti i to je auto kao i svako drugo,radi na istom principu i mehanoka i elektronika a najebat se moze na bilo kojem autu.
A jednostavniji reset BAS/ESP - probaj ovako
upali auto smotaj volan full u lijevu stranu pa onda full u desnu stranu i lampice bi se trebale ugasit
juce imao isti problem i ovako sam ga rijesio a sa autocom sam se povezao i radi ga perfektno
Kao što kolege rekoše, dvaput lijevo desno volanom da se kalibrira senzor kuta volana i gotovo.
Pozdrav
Koju verziju autocoma imas?
perotok napisao:A jednostavniji reset BAS/ESP - probaj ovako
upali auto smotaj volan full u lijevu stranu pa onda full u desnu stranu i lampice bi se trebale ugasitjuce imao isti problem i ovako sam ga rijesio a sa autocom sam se povezao i radi ga perfektno
verzija 2011/3 i zadovoljan sam
Evo i ja da javim, greske BAS\ESP je ugasio cim sam malo pomerio auto,a airbag sam resio preko autocoma, jer je glupi adapter OBD na 38pin bio los, sa drugim adapterom pristupio je i resili smo problem.Hvala najlepse svima na pomoci