Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Ovako, dosao mi gore pomenuti Sprinter. Vlasnik je primetio da curi nafta negde sa cela motora ali samo ujutro kad upali i kad je bas hladno. Kombi je inace angazovana u planinama u Bosni, a kod mene ovde kao za inat zadnjih sedam dana jutra relativno topla i nece da curi. Stvar je generalno prosta, CR pumpa ili pumpa niskog pritiska, ali ja sad nema sanse da ustanovim gde curi a ne skida mi se CR pumpa radi remonta jer ne bih da coveku stvaram nepotrebne troskove. Zanima me da li je iko imao slucaj da nafta curi na pumpu niskog pritiska jer ja dosada nisam i da li ju je eventualno moguce reparirati jer MB ne nudi nikakve rezervne delove za nju vec samo novu i to za 300eura. Da cujem iskustva!!!
(ooξξ[][]ξξoo)
Ja sam imao isto to,bila je pumpa visokog pritiska,remont 140 €,ali probaj prvo zameni gumice na crevima za svaki slucaj pa probaj,mozda se rasiri kad je toplo pa ne curi.
gumice za cr pumpu su u zg nešto preko 100kn i imaš dvije vrste,o-ring ili elipsaste.
to možeš promijeniti i sam nije nikakav problem.
na jeep 2.7crd mercedesov motor otisla je pumpa niskog pritiska,curi samo kad je hladan motor cim se zagreje prestaje da curi. kod bosiste cena popravke 150eur .
Demontirana CR pumpa, jedna gumica je bila pukla. Zamenjene sve gumice na crevima. Zavrsio sam kombi i on je otisao u rudnike da radi. Ostaje da vidimo da li ce curiti gorivo. Otvarao sam i pumpu niskog pritiska, u njoj ima samo jedna gumica koja deluje sasvim dobro. Ja mislim da je ovo reseno a vama hvala na prenetim iskustvima.
(ooξξ[][]ξξoo)