Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
pozzdrav,,imam problem s opel vectrom 1.6 16v,,kada je upalim radi normalno,,dok je hladna,,kada se ugrije,,(ne mora na radnu temperaturu),,počne jako slabo da prima gas,,do 2000rpm..poslije toga sve normalno..ali do 2000rpm..ajme..kao da trokira da nema snage..na dijagnozi kaže greška TPS..low voltage..P0120,,broj greške..ja sam u fazi rastavljanja da vidim senzor koliki su otpori,,pa bi molio ako je netko imao nekoga iskustva s time,,,hvala unaprijed..
a gdje ti je parametar sa dijagnostike
kako reagira na gas ??
da li pokazuje pomak kad stiščeš pedalu gasa 0-100%
i koliki je napon tps u tom ternutku, kako reagira
..sjeti se da svetkuješ dan subotnji
šest dana radi i obavljaj sav svoj posao
a sedmi dan je subota,poćinak posvećen Jehovi...
aaa to jedino nisam napravio ali sam zato sve raskopao..a da li mogu spojiti đekove..pa probati??..hvala
Ecu .......
probaj
i postavi ovdje nalaz da doktori vide
možeš i rendgen
na konektoru za tps senzor ima 5volti..tako i na dolaznom kabelu..do glavne spojnice(konektora)..na dijagnozi pokazuje pomak kad pritiščem pedalu gasa normalno,,e sad jedino koliko treba biti volti u dolazu struje na tps-u? hvala.
Samo ides po autodati i tamo imas sve! Moguce da mu je masa problem! Masa ide od ECU pa kad se zagreje da izgubi masu! Ako ima od ECU 5V, onda onda je masa problem 99%!
izmjeri i napon kad stiščeš pedalu
koliko V je kad je pedala puštena
zatim stišči pedalu i gledaj kako ide napon
i koliko V je kad stisneš full do kraja
taj senzor ima 5V napajanje, masu i radni signal
ovo što sam ti napisao gledaš na radni signal
napajanje 5V mora imati uvijek, pod kontaktom
5 volti i ne mrda ručno sam otvarao klapnu,,na aktuatoru,,pošto sam otpojio sajlu gasa,,masa spojena na glavu direkt..:( ali sam gledao u autodati..koliko mora imati otpora tps..konektor a-b 7600oma..a moj ima 5600..b-c 3600 pušten gas moj 2600..pritisnut gas treba 8300..moj ima 6600..
Zadnja izmjena od forplay75 (08-01-2013 22:29:24)