Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
problem sa servo volanom je taj sto kad ides pravo on sam blago vuce u levu stranu.U parametrima kad pustim ruke s volana smota na -6 stepeni i tu drzi kao da je na nuli.Auto vozen na reglazu trapa,promenjena krajnica letve i nacentriran ali problem ostao isti.Na dijagnostici nema gresaka ni u el.servu ni u abs esp,u parametrima uredno meri ugao i amperazu opterecenja.Problem je taj sto ne prima inicijalizaciju ugla volana,odradi proceduru do kraja i na kraju napise procedura neuspela.Postoji jedna cudna stvar,kad je auto na kontaktu ugasen cuje se blago zujanje u servu,kao neki jedva cujni buzer.Sumnjam na modul serva ali nisam siguran,da li je neko imao slican problem.Ovo se pojavilo odjednom pre nekih mesec dana,nije bilo pada napona niti je nesto radjeno na autu.
Svaki drugi vuce u levo, promeni mu kugle, bice dobar jedno kratko vreme, ali tako ta auta idu, niti cepaju gume niti ista.. pozz
To nema veze sa servom ! proveri te da li ima nekog ostupanja u trapu , ili gume . Ako je trap nema lufta i ako je dobro nastelovan ,zamenis mesta tockova levi da desni a desni na levi . ako tad vuce u desnu onda je problem u strukturi gume .
probano je sve ovo sa sponama,trapom,gumama kod mehanicara.Na kraju su doterali auto kod mene da i ja vidim sta moze da se uradi.Oteracu na reglazu trapa kod druge firme da jos jednom proverim,ali ja imam problem sto nece da mi odradi inicijalizaciju ugla volana i ovo zujanje mi ne deluje bas normalno,mada francuz je to.
da nije klepan pa za nijansu zavozan,izmjeri mu raspon prednjeg lijevog i zadnjeg lijevog tocka i isto sa desne.
LP.
Nema veze raspon, ležaj amortizera blokira-opruga zaokrene volan...
Trazi da prisistvujes reglazi, jer znam da u firmi gdje ja radim kolege nekad sve nastimaju isprintaju da bude na papiru sve perfekt pa onda stezu reglaze, i naravno to nekad pobjegne tokom stgezanja...
Drugo nije samo paralelnost tockova bitna, bitni su i nagibi tockova i na to se treba obratit paznja.
A ovo sto kolega commander kaze treba se isto obratiti paznja, jer ni regleza se nemoze ispravno napraviti dok se ne rijesi taj problemm ukoliko postoji sto je vrlo vjerovatno.
A ako imas ispis sa reglaze koji je normalno obavezan kao dokaz ispravne i potpune reglaze skeniraj ga i zakaci da ga malo vjecamo
pozz
Ja sam skoro imao takav slucaj sa fiatom puntom blago je vukao u stranu i posle inicijalizacije se sve sredilo, ali nije hteo iz prvog nego sam pokusavao vise puta! Mislim da je prihvatio kad sam ga upalio i radio na leru! Nadam se da ce ti ovo pomoci!
resen problem reglazom u drugom servisu,problem bio u uglu tocka koji se kazu inace ne steluje