Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
zdravo kolegi,popravljam vise stotina vozila ali evo dodje red i moje auto da podaje slabost:D,imam audi a4 97 godiste 1.9 tdi 110 konja afn motor,pred dva dana sam primetio da mu nedostje 1 litar ulja u motoru a od promena ulju imam 6000 km,do sad sam ga vozio po 10.000 kilometra sa normalna potrosnja na ulja 300 do 500 ml,pozadi taj dan je imao veliki beli dim (normalno na ulju) i na samom izlazu od turbine prema auspuh je imao ulja,od prva sam zakljucio da turbina je odradila svoje i odmah javljam se placevima i pazario drugu,ali evo danas kad sam ga upalio imao je nekg bjeli dim ali za krace vreme se je izgubio i celi dan ga cepam ljuto i nema ni mali dim,a i pre 3 sata ostao sam ga da ohladi ali i tada nema ni mali dim.
Znam da ako je turbina otisla nece da bira topla hladna nego dim ce imati nonstop i to previse imao sam dosta ovakve situacije.
Auto ide kao lud sa istom snagom od prije turbina se cuje u istom meru kao i prije a isto i luftu na osovinke turine je identican kao i prije.
odakle bi ta ulja u auspuh i zasto je periodicno mene mi ne ide u glavi,sumnjam da je ispao neki semering na ventilima ali sve je nesigurno,
interesuje me dali pritisak ulja u turbini diktuje sama piksna na osovini ili ima i neki dodatno O-prsten da kazemo. ako ima neki sa slican problem i iskusan sa turbinima molio ga za neki savjet i pomos pozzdrav i hvala unaprijed
zdravo kolegi,popravljam vise stotina vozila
Toliko iskustvo i takvo banalno pitanje ?
Pa vidi jel ima ulja između turbine i usisa u glavu ? Jel ima ulja iz oduška u usis ili iz same turbine ide ? Osim toga kad je otišla turbina otišlo je i ulje u auspuh.....
Ne pitaj me ono što ne znam !
drugar zar neznas kas se svoj auto pokvari nemas volju a i vremena ni malo za njega,tako da meni je dobro jasno sta treba da vidim ali cisto da spodelim moj problem sa vama ako je vam teze ne odgovarajte
kada turbina strada obavezno se skida cijeli sistem od usisa cisti i pere eventualno mjenja ako je sistem u losem stanju skine se katalizator stavi u polozaj da se ulje iscjedi nakon montaze auto kad nabije radnu temperaturu krece se u probnu voznju gdje sagori ostatak ulja u izduvu
Ja sam imao slučaj da je probilo ulje iz ležaja turbine u sam auspuh. Nije ga bilo u usisnom delu i nije bilo lufta na osovini. U pitanju je bio Reno Clio 1,5dci.