ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 25-03-2013 23:07:09

miskovolvo
Expert
Iz: Aleksinac
Registrovan: 11-04-2010
Komentari: 840

307 nema komunikacuju

Auto je 2.0hdi,problem je sto u voznji popali sijalice od ESP,ABS,STOP,skala za gorivo i temperaturu padne na 0,i desava se da kada oduzmem kontakt,auto se ugasi normalno,a tabla ostane da radi jos neko vreme,nekad krace a nekad duze,i onda se ugasi,kacio sam auto na pp2000,i nema komunukaciju sa nicim sem sa ECM,i servom,skidan BSI,imalo na dva mesta sitne oksidacije od vode,ali da kazem izgleda zanemarljivo,ali sumnjam u njega,svaka pomoc dobrodosla

#2 25-03-2013 23:47:20

delphi
elproger
Iz: lukavac
Registrovan: 25-01-2013
Komentari: 609

Re: 307 nema komunikacuju

imao sam par glavobolja sa istim provjeri bsi pošto nemaš komunikacije sa njim hoće voda ući do njega,konektora koji idu u njega sam par puta ima slučaj da su oksidirali korodirali itd. da se nepravim pametan al vjerujem da je bsi zna povuć odsvakle kurvinsku mu . još ako je simens ja još jednog parkiranog držim 2 sedmice niko od elektroničara u tk motorni mu nemože da napravi. čovjeka raspizde ponaša se kao dijete..

kao što reče vili van der pakšu TREBAĆE PRSTI GUZICI SVRBLJIVOJ

#3 26-03-2013 11:15:40

tango91
elproger
Iz: Split
Registrovan: 08-07-2009
Komentari: 483

Re: 307 nema komunikacuju

A mozda je dovoljno sitno da pravi problem,te oksidacije sto si nasaoi  trebalo bi pogledati pod mikroskop i vidjet ce se da li je nagriženo ili nije,puno puta sam tako dobio BSI sa malim oksidacijama na pravome mjestu i stvaraju se razni problemi kao i kod tebe,stoga provjeri to dobro,a onda naravno pogledati konektore,napajanja,mase itd.

Pozz

Board footer