Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
znaci imam golfa mk3 tdi 1Z motor, i ujutro kad ga upalim na hladno auto uzasno dimi i nemirno radi, kad se malo ugrije sve bude normalno, ne dimi i sve normalno radi, a i cini mi se nekako da auto malo "čekića" dok radi na leru...
jel je mogce da je ispao auto iz faze?
il su dizne?
sta vi mislite
i dal ga treba voziti na dijagnostiku?
evo video kako dimi:
Grijaci su ispavni?
dizne..tdi graph dok je auto hladno pošto 90 posto slučajeva se dešava poslije zamjene zupčastog "fazapumpe "
kao što reče vili van der pakšu TREBAĆE PRSTI GUZICI SVRBLJIVOJ
dizne propisale i jedna ti ne radi dobro aproveri i ventile i bosch pumpu
nadji nekog da ti uradi za pocetak tdi timing nislim da ti motor nije u fazi bez obzira na sve izvrsi kontrolu dizni
znaci imam golfa mk3 tdi 1Z motor, i ujutro kad ga upalim na hladno auto uzasno dimi i nemirno radi, kad se malo ugrije sve bude normalno, ne dimi i sve normalno radi, a i cini mi se nekako da auto malo "čekića" dok radi na leru...
jel je mogce da je ispao auto iz faze?
il su dizne?
sta vi mislite
i dal ga treba voziti na dijagnostiku?evo video kako dimi:
Morat ćeš to spojiti na dijagnostiku pa redom parametri
Zadnja izmjena od mlulic (07-04-2013 18:29:59)
Od kada sam sebe uhvatio u laži nikome više ne vjerujem
prskocio remen sta ce bit drugo kad cekica i pusi.
najbolje kod servisera da pregleda ...ne verujem da je preskocio remen...kaze"ujutro kad ga upalim na hladno auto uzasno dimi i nemirno radi, kad se malo ugrije sve bude normalno"
best regards!
Neka dizna je sigurno problem! Treba samo ispratiti parametre, tj. korekciju ubrizgavanja kad je hladan i bice ti jasno!
ljudi hvala vam puno na odgovorima...
provjerit cu za svaki slucaj fazu prvo, jer mi je to najeftinija varijanta za pocetak, onda poslije ga spojit na dijagnostiku i vidit to s ubrizgavanjem i da li su dizne ispravne...
a i moze li biti cekicanje ako je natezac remena neispravan?
il ti je preskocio remen za zub il dizna pisa a nije mi zvuk dizne,ako je dizna kad mu das gasa pocne jace lupati.moze ti za jedan zub davati takve simptome jer kad se ugrije malo bolje sagorjeva pa manje dimi a i dalje cekica inace za 2 zuba bi bila vjerovatno katastrofa po ventile itd.
dobio bi samo jedan čekić i dugo bi ga pamtio
Zadnja izmjena od delphi (08-04-2013 00:07:03)
kao što reče vili van der pakšu TREBAĆE PRSTI GUZICI SVRBLJIVOJ
Ovo malo previše udara. A dim po izgledu izgleda da je do ulja pošto se vidi da je plavi.
Turbina se malo prejako čuje(čak i na hladno) pa je najvjerojatniji ishod situacije intercooler napunjen uljem i kad to malo potroši onda bude opet dobro.
Za prvu ruku možeš skinut crijevo sa IC-a pa vidjet jel bude kaj iscurilo. Ak se to desi znaš dalje šta ćeš.
Da je preskočio remen auto nebi tako upalio na zub, nema šanse.
Slozi bi se sa kolegom Zeljkom Risticem po svim simptomima bice da je neka dizna propiskila, sto dalje moze da dovede do mnogo vecih problema.
Covek se uci dok je ziv!!!
imao sam mnogo slican problem sa ovakav tip motor golf 3 ,paljenje nisam mogao da vidim na timing tdi graf teze je palio prviput a posle nema mana ,problem je bio u zupcanik na radalicu,dobio je luft oko pola pa mozda i malo vise od pola zuba,auto je dimilo trzao i teze palio dok da se ugrije
moguce i ovo sto kazes to je takodze opste poznat problem.
imao sam mnogo slican problem sa ovakav tip motor golf 3 ,paljenje nisam mogao da vidim na timing tdi graf teze je palio prviput a posle nema mana ,problem je bio u zupcanik na radalicu,dobio je luft oko pola pa mozda i malo vise od pola zuba,auto je dimilo trzao i teze palio dok da se ugrije