Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Poz ekipa,
Ako moze mala pomoc da ne lutam bezveze
Zna li neko gdje mogu kupiti prednje metlice od brisaca za Peugeot 307 2006 godina (pretpostavljam da su u ovlastenim servisima skupe), pokusao sam na nekim pumpama, nigdje drugo, doduse nedjelja je ...
Hvala !
?
U svakoj prodavaonici rezervnih dijelova
Zadnja izmjena od predingli (19-05-2013 17:04:15)
Ne pitaj me ono što ne znam !
nije ti to skupo u ovlastenim servisima, neces nista manje platiti ni u prodavnici ako hoces kvalitetene metlice
U Jurpromu ima sigurno, a ti si iz Mostara tako da ti nije daleko
hvala puno na odgovorima ekipa
Jedino što niko ne pomenu potrebne dimenzije.
Duža metlica je 700 mm, a kraća 650 mm.
Npr. Bosch za taj auto svoj komplet prednjih metlica vodi po brojem 3 397 007 100 a naziv modela je aerotwin. Cena je oko 25 evra.
Kada se kupuju zasebno, odnosno kada ih Bosch pakuje pojedinačno onda metlica vozačke strane ima kataloški broj 3 397 008 574 dok je suvozačka (kraća) 3 397 008 573
Naravno, osim Bosch-a ima još puno različitih proizvođača, različitog kvaliteta i cena, pa ako se ne znaju njihovi tačni kataloški brojevi - onda se (kako se to najčešće čini) metlice nabavljaju po odgovarajućim dimenzijama, odnosno dužini.
Lično, za svoj Citroen C3 sam pre neki dan nabavio Wurth-ove metlice, koje su jeftinije (a i kraće) i do sada su se pokazale korektno.
Zadnja izmjena od DS9 (20-05-2013 10:44:04)
Hvala lijepo na informacijama, sada sam zvao Jurprom u Mostaru, nemaju ih na stanju, cijena je 67 KM (za prednje dvije metlice 65*71 cm), jos cu malo pogledati...