ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 19-07-2013 03:59:22

spartanba
Član
Iz: Bihac
Registrovan: 13-07-2013
Komentari: 5

Peugeot 406 2.0 HDI 99god gasi se u voznji

Ponavljam temu jer nisam siguran da je bila javno objavljena. Ja sam dobio odgovor mada ga nisam jos prakticno provjerio ali neka se jos ko okoristi ili komentarise...

Dakle imam problem koji mi moji mehanicari nisu mogli rijesiti, a to je da mi se auto gasi prilikom jaceg davanja gasa (ne u leru) npr. startanje na semaforu ili preticanje (sto je izuzetno opasno, ugasi mi se u sred preticanja kamiona). Problem je poceo kad je pocelo curiti gorivo na jednom metalnom crijevu koje sam zamjenio,ali se nakon par dana javio problem na jos jednom slicnom crijevu koje ide sa bos pumpe (njega sam samo dotegao). Gorivo vise ne curi. Kada ga pokusam upaliti odmah nakon gasenja, dok se auto jos kotrlja nista je ne desava, a kad ga ubacim u brzinu ipustim kvacilo on upaliali nece da primi gas i konstantno se jako gusi. Nakon sto se auto zaustavi i ponovi se kontakt nakon 20tak sekundi on normalno starta i naravno gori lampica procesora, a nakon sto auto stoji par sati ona se ne pojavljuje do slijedeceg gasenja.
Stvari koje sam probao su slijedece:
-vozio bez cepa rezervoata
-pregledan pritisak u bos pumpi
-pregledana pumpa goriva u rezervoaru
-procisceni svi vodovi goriva
-diagnostika kaze da je problem sa ubrizgavanjem goriva pod visokotlacnim pritiskom ili tako nesto
- primjetio sam da mi se to nedesava kad imam vise od pola rezervoara goriva (nisam vise puta testirao)
Jedan mi je mehanicar savjetovao da pregledam elektroinstal. od injektora jer su fabricki isprepletene i zna se desiti da se izolacija istopi...

Board footer