Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
posle duze voznje,nisam mogao da ugasim auto,tj.da okrenem kljuc.jednostavno blokirao,i tako ga odvezem kod majstora koji je razdvojio bravu i auto se ugasio.nakon toga majstor >mada je covek precizan mehanicar,a ne autoel.> je odvojio jedan deo brave koji je od plastike i rekao mi je da ce pokusati da ga napravi jer se valjda ta plastika istopila i da to pravi problem.Montirao je bravu i ona radi ,mada mi je rekao da treba da se nabavi taj deo,koji je on nazvao starter,ili ulozak brave ga neko zove,pa se sada ja pitam kako se taj deo zove i gde u Srbiji da ga potrazim?da li ima samo polovni i ili ima da se kupi nov?ili cela brava?molim za pomoc oko ove dileme.
primetio sam,pre kvara,da i se kljuc strasno grejao,bio bi vruc kada bi ga izvadio iz brave,pa sad uvek kad ugasim auto,prvo pipam kljuc da osetim da li je vruc.za sada nisam duze vozio,ali kljuc je relativno vruc tj.mlak je,pa se plasim da vozim duze.i kao da mi ljuc kada ga ubacim u bravu ne stoji kako treba vec se pomera ,kao da ima ,,lufta,,.
ako kljuc nestoi kako treba i ima lufte odak menjaj komplet brava ,a sto se tice oko grejanje ne preporacujem ti da ga vozis tako pogotovo ne na dugackom putu jer postoi moznost stopiti se instalajija do brave i napravis vecu belju, taj plasticni deo se zove ulozak brave.
tesko da nadjem ulozak brave,zvao sam neke otpade koji drze peugeot,ali mrka kapa.ima li neki osim mojsinja,u okolini Kraljeva,Cacka,Kragujevca,ma sve do Beograda od Raske.
aman,pa to ima svaki otpad na tone,googlaj malo