Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
korsa pijavuje defekt senzora P-1030 i ne prima gas pogotovo kad mu das naglo promenio sam O2sondu sa cetiri zice sad je bolje ali opet nekat na prilikom 3500 do 4000 obrtaja u vozni trecom i cetvortom brzinom upali lambu za defejkt u tabli kad malo oduzem gas ugasi se na dijagnostiku opet daje daO2 senzor not prezent nekad low signal isto menjao sam filtri vazduh benzin promenio i senzor temperature sa dve zice proverio katalizator dali je zapusen i td.
Zamijeni MAF ili mjerac zracaka i biti ce ok
po mogucnosti Original da bude
Zadnja izmjena od Diagnostic-service (16-01-2014 00:15:12)
RPM u mjerni blokovi daje 880 upaleni ok a u desiret 900 i na ugaseni motor a na zapaleni nekaci vise. ide od 900-1600 obrtaja ima li neke veze sa senzorom radilice
lambda sondu prijavi kao grešku kad nemože izregulirati smjesu kako treba..i nju nisi trebao mjenjati napamet nego se to lijepo moglo ispitati..zeza te neki senzor koji ometa rad sonde
SA POTPISOM
Zamijeni MAF ili mjerac zracaka i biti ce ok
po mogucnosti Original da bude
kao što reče vili van der pakšu TREBAĆE PRSTI GUZICI SVRBLJIVOJ
promjenio MAF probao auto sad dobro ide puni do kraj gas i vuce dobro sad ce da vidimo do dakle
Nema "do dakle" to je to na ovom motoru u 99,99% slučajeva riješenje problema.
To je to, a to se moglo vidjeti i sa dijagnostikom a ne nagađati i mijenjati dijelove napamet!
da tako je i ja sam pogledao dijagnostikom .dijagnostika kaze kolan temp i O2 senzor i to je bila najeftina investicija .cak kad sam video daje izduvna grana bila puknata i varena ceo krug tacno ispred katalizatora i grana je bila labava i to me je navelo da se nesto tu desavalo zapusio katalizator i t dale kriv sam sta nisam video u merne blokove koliko dobro radi maf al staje tuje sad da vam kazem da opet pali se po nekad cek lambica i sumnjam sigurno je opet od O 2 senzora zato sto sam stavio novi ali ne originalni nego onaj standardni sta se prodaje koi mozes da stavis u bilom koi auto svakako sa onolikom zica kako i bio stari