Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
zbog povremenog prefilavanja akumulatora 16 -17v. promjenismo reg.napona alternatora denso po tocnim brojevima zamjenski transpov. montazom na vozilo opet prepunjava .prije promjene vizualno provjerena inst.
motora ,tj alternatora i akum- ca-ca. i sve uredno. poslije montaze opet provj.inst. prema ecm. i spojeve mase ,kao i dijagnostikom napon ecm- a. da nebi bilo razlike napona i sve ok. tek kod odpajanja trece zice veza alt-ecm s
reglera. napon 13.7. tj. kad ecm vise ne regulira regler ali pali pri tom kontrolu L. 61.
vec smo radili takvih alternatora i bilo je iskustava da odmah ne gasi lampicu kontrole. trebalo resetirat greske, napunit akum. i sl. ecm je u kutiji usisa zraka i malo teze dostupan.ali po dijag. urednog napona.
spremam se sutra ipak ga demontirati radi provjere. imate li kakovih pozitivnih iskustava, osim kpl.alt.
Ni pitanje nije glupo , ako je odgovor pametan.
Aku testiran?
auto mi ostavljen za iduci tjedan. a i subotnje ljepse vreme dalo mi da samo ispitam akum nakon 20.sati mirovanja po bat-u 12,43 , 78% dobar. napon mi upucuje na nesto praznije, ali ipak nije u prekidu da ne bi sluzio kao kondenzator u str. krugu. a i normalno startnu str.daje. unatoc svemu probat cu namontirat drugi akum. za porobu. hvala stratosu sto primjetise moj problem.
Rekao si da povremeno prepunjava. Ako bi nadgledao upravljanje (iz ecu, plava i zelena), mozda bi lakse mogao da odredis gde je problem?
Ja sam Transpo regulatorima za automobile novije generacije totalno nezadovoljan,imao sam mnogo puta problem,da ga ne prepoznaje ECM,nestabilan napon,da crknu posle 2 do 3 meseca posle ugradnje,tako da ih vise NE kupujem,na zalost,mnogo manje ali povremeno imam slican problem i sa Mobiletronom,originalne delove za pojedine automobile ne mozemo da nabavimo,tako da cesto zavrsimo u corsokaku iz koga neznamo gde da izadjemo,mozda ti nisam pomogao,ali kao majstor kome je osnovna delatnost popravka alnasera i alternatora,kome se ovakav problem desava bar jednom mesecno,morao sam da sugerisem i na kvalitet,tj kompatibilnost delova.
mogu samo potvrditi da ford alternator ne radi dobro sa zamjenskim reglerima tj. ECM ih ne prepoznaje alternator puni a lampica i dalje svijetli .
da ti ne gresis negde....?
Ja sam Transpo regulatorima za automobile novije generacije totalno nezadovoljan,imao sam mnogo puta problem,da ga ne prepoznaje ECM,nestabilan napon,da crknu posle 2 do 3 meseca posle ugradnje,tako da ih vise NE kupujem,na zalost,mnogo manje ali povremeno imam slican problem i sa Mobiletronom,originalne delove za pojedine automobile ne mozemo da nabavimo,tako da cesto zavrsimo u corsokaku iz koga neznamo gde da izadjemo,mozda ti nisam pomogao,ali kao majstor kome je osnovna delatnost popravka alnasera i alternatora,kome se ovakav problem desava bar jednom mesecno,morao sam da sugerisem i na kvalitet,tj kompatibilnost delova.
best regards!
sa starim reglerom punio najcesce oko 15v i tada nije palio kontrolu i tako je ponekad i dan trajalo. ponekad nicim izazvano impulsno u trajanju od par sec.prelazi i 17 v.na samim stupicima akum. i sa uklj.svjetlima.promjenom reglera impulsi stalni i jos nestabilniji. u nastojanju da odradim u petak narucio sam cargo regler i tocno po broju alt. sto se nalazi uz sliku reg. dosao mi fizicki razlicit po jednoj priklj.nozici. osobnom nabavom uzeo sam transpo od iste firme sto drzi i mobiletrone.da bi zavrsio u istom danu. mala razlika u cijeni a nekak pretpostavljao ga boljim. sad sam u dilemi da li jos promj.mobiletrona ili.?.. od tri zice na reg. pamtim vanjske. sivu - na nju ne reagira, ali naravno otpajanjem crvene stabilizira na 13,7. dalje bas zarko nastupam sutra. Lp.
evo rijeseno jutros.po shemi date siva i plava idu na ecm, a crvena na f31 koji je jako oksidiran i pri radu napon preko njega padao i nekoliko volti , a taj napon mu je izgleda najmjerodavniji za regulaciju.takvih situacija smo vec imali kod nekih japanaca, i hitachija. da je prefilavo dok mu je 30 prema regleru u prekidu. ali nesjetis se bas naglo svega.