Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1 2 SljedećaObrnuti redoslijed poruka
Interesuje me da li se preko obd-a moze vratiti kilometraza? A ako ne, na kojoj adresi u epromu se nalazi kilometraza?
Hvala
93c46 je u tabli moras rastavit tablu i direktno radit
KO NE PITA TAJ NE SKITA!!!!
A znas li mi reci na kojoj adresi u 93c46 se nalazi kilometraza? Ili ako imas da mi posaljes jedan dump sa nekom kilometrazom do 120kKM??????
pozzzzzzzz
CIME RADIS VRACANJE KM
Te eprome iscitavam sa pony prog, znaci klasicno iscitavanje hex
JA TO RADIM SA DIGOM ILI DP3
JA NEVIDIM NI PODATKE SAMO UPISEM KM KOJU ZELIM
AKO SI BLIZU ZADRA DODI NAPRAVICEMO!!!!
Nisam ni blizu Zadra ! Iz Sarajeva sam, al nema veze malo cu eksperimentisati. Skinuti eprom, iscitati, vratiti, pa opet iscitati nakon nekoliko kilometara da vidim na kojoj je adresi doslo do promjene
. Mislim da taj eprom sluzi samo za brojanje kilometara
Hvala u svakom slucaju
Moze preko obd nevidim razlog da ju rastavljas!!!!!!!!!!!!Pozzz...
Dajte mi upute kako i uz pomoc kojeg programa izvrsiti korekciju preko OBD-a
opel tech-2
opel tech-2
Uz orginal DA, al ja nemam taj, heheheheheee
Evo jedan koji sigurno radi vectru b vdo.Samo moras imati na compu windovs 98.pozzz...
mislio sam na interfejs koji mozes da kupis bilo gde za mnogo malo para i prodaje se bas pod tim imenom i super koriguje km na astri g, vektri b i cosib izmedju 97-03
@predo ajd pojasni malo ove 3 opcije "old,new i TRW" pretpostavljam da su old i new za VDO i kako cu znati jel vdo ili trw tabla mislim jel pise negdje napred da se moze procitat jer bi mi trebala da dodje vektra '97
UCOT - Universal Code Off Tool
Trw table ne radi.Imas opciju astru i vectru.Prikacis na pin 7 ili 12 na kojem je istrument upises km koji hoces odaberes opciju new i write km i to je to.radi vdo a trw jok!!!Pozzz...samo program radi pod windows 98.Vektre sam sve radio bez problema samo astre su problem jer ih ima trw 24co2 i to moras skidati.pozzzz...
Zadnja izmjena od predogas (01-07-2009 17:54:14)
ok i jos me zanima kako cu znati jel vdo ili trw dali pise napred na njoj??
E to mozes znati ako je skines sa vozila i procitas.pozzz...
znaci ovako samo napamet mozes da nagadjas tj da odaberes new ili old i opalis pa sta bude
dijagnostikom poglrdas cija je tabla
KM se nalazi u prvoj adresi, a proracun nije problem.
Hvala drz!
Daj stavi adresu tacnu, pls
Ako nije problem da mi das primjer proracuna, zelio bih da izbjegnem iscitavanje vise puta, t.j. montaze/demontaze table
Zadnja izmjena od isko (02-07-2009 13:35:47)
trw tabla, koliko se ja secam, nema recke na tasteru za ponistavanje dnevne kilometraze. znaci, sa OpelKM ili sa Tech2 (ne originalni dijagnosticki uredjaj, nego program) i obicnim KKL interfejsom sigurno zavrsavas ako je VDO. ako je TRW, iscitaj 24c08, digni ovde dump, reci koliko hoces km i dobices sracunat...
When you have everyting under control, youre not fast enough!
trw tabla, koliko se ja secam, nema recke na tasteru za ponistavanje dnevne kilometraze. znaci, sa OpelKM ili sa Tech2 (ne originalni dijagnosticki uredjaj, nego program) i obicnim KKL interfejsom sigurno zavrsavas ako je VDO. ako je TRW, iscitaj 24c08, digni ovde dump, reci koliko hoces km i dobices sracunat...
Kolega pises vec sto je napisano.pozzz
sorry kolega, nisam video da je vec neko napisao da trw tabla nema recke oko tastera za reset dnevne kilometraze, pa da je mozda tako lakse prepoznati
When you have everyting under control, youre not fast enough!
O da zaboravio sam reci da na softu ima bas taj opis za prepoznavanje RECKE obratite paznju mora se skidati POZZZ....
Stranice: 1 2 SljedećaObrnuti redoslijed poruka