elprog forum

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 17-07-2015 21:06:22

Foxsat
Član
Iz: Zadar/Dalmacija
Registrovan: 17-07-2015
Komentari: 4

STAG 300-4 Autokalibracija problem

Pozdrav svima na forumu nekako je bolje biti uz klimu i tipkat nego se pržit na moru. Eto tako tražim riješenje svog problema pa nikako da nešto pronađem i onda rekoh ajde da upitamo možda nisu svi negdje na nekojoj pržionici uz pivo ali baš i ono ne pomaže.
Dakle da pređem na stvar imam KIA - Rio 1,3 55kW ugrađen plin po specifikaciji u mom opisu kompjuter STAG 300-4 , instalacija montirana u 7 mj. 2007. Prešao 100 000km redovni servis prema potrebi svakih 10 000km filter mali test na kompjuteru i ok. Onda je krenulo malo po malo trokiranje pa servis pa repariranje VALTEKA 1 om pa to nešto vamo temo ništa sto posto. Dobro nečemo sad o tome gdje koji majstor itd. Buduči da se putim u automehaniku i u principu sam sebi odradim sta mi treba ne radim za susjede prijatelje. Primjetio sam bolje reči čuo do sve jače lupaju Valtek ventili pa sam rekao neču ništa reparirati ( usput nemam komparator to uskoro kad bude trebao servisirat ovaj ) onda sam naručio novi preko ebuy i usput LPG filter sve to zamjenio ( dizne prebacio sa starog dizne su 1,8mm ) parelelno sam promjenio i cjevi koji idu na granu dužina svake cjevčice 15cm jer su stare se ukrutile i popucale. Usput su mi pukle dvje kopče na konektorima pa sam naručio sve 4 nova i to promjenjio. E sad kad sam to sve napravio imao sam mirniji rad motora na plinu pa sam htjeo napravit autokalibraciju u softweru ali kad to pokrenem odradi mi onaj dio sa benzinskim diznama i kad prebaci na stelovanje plina označeno je da je aktivna samo jedna dizna i onda ima vise varjacija pa ču redom napisat :

1. Počmu padat obrtaji pa se auto ugasi. Napiše da su obrtaji pali ispod 400 i ugasi se.
2. Javi da je pritisak 1.75 prre velik
3. Da 2,3,4 LPG injektor nema konekciju

Probao par puta nikako da prođe kalibraciji u prilogu evo slika pa ako neka dobra duša ima volje da da savjet bio bi zahvalan. Usput stavio sam nove svječice koje idu za ovaj model auto BPR5EY-11 , Promjenio kablove ( stavi nove ) i drugu bobinu jer je moja otišla u zaborav 1 i 4 cilindar. Misfire. Očistio sam Step motor i promjenio MAF senzor, da skoro zaboravih i filter zraka promjenjen.
Na slici se vidi verzija softwera za podešavanje kaže dostupna novija ali kad skinem noviju verziju javi da ne može se spojit na ECU.





Sve je hitno - kad se kasno traži.............

Offline

Board footer