Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
radi se o pasatu 1.6 tdi 77kw ecu continental 03L 906 023 FS, upalila se lampica kvara motora i proklizavanja ,nakon gašenja motor ne pali tj ne vergla anlaser ,dijagnostika ne ulazi u motorni ecu, u ostalim modulima greška 0314 nema komunikacije sa ECM .provjerio sam osiguraće i releje i čini mi se OK , voda je ušla u ECM I sumnjam na kvar Ecm, pitanje može li se priključit rabljeni ECM da se provjeri komunikacija sa testerom ,znam da neće paliti i koja je procedura zamjene ,ako netko ima savjet ,Hvala!
Mozes ga prikacit radi komunikacije
Cloniranje BDM-om ili immo off su opcije moze naravno i online sa ODIS-om
Sto nemas u vuglu potrazi na googlu!
Hvala kolega Maybach na informaciji probat ću uštekati drugi kad nabavim a za cloniranje nemam opremu,imam info od elektroničara da je taj tip ecu dosta težak za usklađivanje
ko kaze da je tezak za uskladjivanje
atm tuning
electronic key
------------------------
Mozes ga prikacit radi komunikacije
Cloniranje BDM-om ili immo off su opcije moze naravno i online sa ODIS-om
kakvo bdm kloniranje bogati na infineon
a i immo off ti je bas rjesenje za taj ecu
ko nije radio taj ecu moze samo da ga nosi nekome ko ima opremu za to
atm tuning
electronic key
------------------------
Maybach_ napisao:Mozes ga prikacit radi komunikacije
Cloniranje BDM-om ili immo off su opcije moze naravno i online sa ODIS-omkakvo bdm kloniranje bogati na infineon
![]()
![]()
![]()
a i immo off ti je bas rjesenje za taj ecu![]()
![]()
za siemens pcr2.1 kome treba adaptacija kodiranje kloniranje itd nek se javi
atm tuning
electronic key
------------------------
Maybach_ napisao:Mozes ga prikacit radi komunikacije
Cloniranje BDM-om ili immo off su opcije moze naravno i online sa ODIS-omkakvo bdm kloniranje bogati na infineon
![]()
![]()
![]()
![]()
Sto ti ga otkljucavas bluetoothom??
Sto nemas u vuglu potrazi na googlu!
Pozdrav,
Najednostavnije odis online 15 -20 minuta posla i auto pali. Ima dosta i drugih načina ali potrebna je oprema i vrijeme ( možda i znanje).
Zadnja izmjena od leopard (31-08-2023 22:54:16)
nadam se da će se riješiti na drugi način ,ecu sam odnio kod elektroničara koji ima opremu, ali me zanima kako sa odis online jel funkcionira GEKO account ili samo ovlašteni servis
Pozdrav,
Razlika nože bit u cijeni ostalo je isto.
koyot napisao:Maybach_ napisao:Mozes ga prikacit radi komunikacije
![]()
![]()
![]()
![]()
ko nije radio taj ecu moze samo da ga nosi nekome ko ima opremu za toSto ti ga otkljucavas bluetoothom??
o kakvom otkljucavanju pricas uopste
vidi se da nepoznajes materiju
atm tuning
electronic key
------------------------
Kad uporedim kvalitet tema nekad i sad, mogu konstatovat da smo stigli do 0 i da idemo u minus (da nakon procitane teme znamo manje ili pogresno). Nemislim samo konkretno na ovaj forum, nego generalno. Razlog sto je tako je manje vise poznat ...
---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---
oprema+iskustvo i taj majstor zna sta radi i trebo bi se znat i izrazavat.
u mom kraju policajci rade dpf off,egr itd pa mi se zgadi poso jer ja sam podkovan za takve poslove pa sam odustao...
danas radio mali servis audi 2.0 tdi 2009 fino crn dim izbaci pita me zasto a doticni polis mu poiskljucivo dpf i klapne,sta da mu kazem osim nevalja smjesa i da mu se javi...
Ima i za to rjesenje za one koje zive od toga... cijena novih off-ova dole, a popravak pogresnih off-ova gore, kao i ostale elektrike/elektronike... To ko sve radi je preslo svaku granicu i mjeru.
---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---
Ne bavim se tom vrstom posla, isključivo se držim mehanike i dijagnostike u cilju popravke kvarova što naravno uključuje i to da jedan mehaničar mora danas da zna kako da proveri da li neki senzor ima napajanje, masu i da li ima signal ili je u kvaru a ne da se menjaju delovi napamet, naveo sam glup primer. Moje skromno mišljenje je da je 80 posto tih dpf-ova izvadjeno samo zato što takav neki što reče mb73 "policajac stručnjak" ne upuštajući se u problematiku odmah ide na dpf-off. Bukvalno ljudi nemaju veze ni sa mehanikom ni sa elektronikom samo imaju brzi protok interneta i misle da su majstori.
U ovom slučaju kad orginal ecu mrtav najlakše sa odis završit posao za ugradnju drugog....uvijek ima više varijanti za ugradnju ovisi tko kako raspolaže s opremom i naravno znanjem....
Acom i koyot su korak iznad svih nas i neisplati se ulazit u nadmetanja s njima jer su doktori svog posla.....pozz
riješeno kod majstora za elektroniku koji ima opremu ,ja se držim svoga dijela autoelektrike i dijagnostike ,najbolje prepustiti svakom svoj dio posla i svi zadovoljni