Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Servo radi ali iz motora se cuju zvuci kao kad se noktom prelazi preko ceslja. Molio bih ako je neko imao slicno iskustvo da mi kaze da li ovo znaci da ce motor uskoro da otkaze i da li se moze popravljati. Pozdrav
ako je netko popravljao motor,moguce je da nije dobro stegnuto ili ima nekakav predmet koji zapinje na rotor motora.
U svakom sluèaju moras ga otvoriti
Neko jeste cackao po relejima ali rekao bih da nije rasturao ceo motor. Probacu da ga pritegnem malo - pretpostavljam da to treba da uradim na onom srafu na sredini.
Neces nista uspjeti na onom sarafu u sredini. To je osovina koja stoji u ležaju i ne diraj je. To zuckanje dolazi iz samog motora jer radi impulsno i normalno je da se cuje (ne previse), a razlog pojacanog zvuka je obicno u losim kontaktima tj. hladnim lemovima na relejima. Pojava takvog zvuka obicno predhodi prestanku rada serva u buducem periodu izazazvanog u najboljem slucaju samo tim hladim lemovima na samoj plocici motora.
Zadnja izmjena od Nike (14-10-2009 01:01:13)
Ja mislim da "ONAJ KOJI JE CACKAO" stavio pogresne releje
Releji su njegovi, neko je samo cistio kontakte na njima. Da li neko zna gde u Srbiji mogu da kupim ove releje, posto nigde nisam uspeo da ih nadjem? Ja imam gabaritno iste takve ali oni nisu bas za velike struje.
evo i mene zanima gdje se moze naci ti releji ali u hrvatskoj
u radu je spas a spasa nema
Ne znam gdje se mogu original nabavitit (Siemens) ali znam da sa bilo kojim drugim nece raditi na zalost.
Nije tacno da nece. Hoce i te kako, samo je pitanje koliko dugo. Jednom sam zamenio pre tri i po meseca i jos uvek radi.
Tih relea imate u alarm centralama iz auta, a koriste se za žmigavce.
Rele ima dva radna kontakta i u tome se razlikuje od ostalih, a mogu se koristiti i drugi ako fizièki odgovaraju i po unutarnjoj strukturi i struji, naravno.
na svakom puntuu se cuje servo motor neki manje neki vise,
Tih relea imate u alarm centralama iz auta, a koriste se za žmigavce.
Rele ima dva radna kontakta i u tome se razlikuje od ostalih, a mogu se koristiti i drugi ako fizièki odgovaraju i po unutarnjoj strukturi i struji, naravno.
...i da dodam njegovi kontakti su konstruisani da izdrže velike protoke struja, èak i do 20-30 A , pa je jako teško naæi tako kvalitetne zamjenske releje...
Releje za punta tyco (u mom su orginal bili ti)nisam uspio naci na prostorima ex yu,dobio sam ih iz austrije,s tim da su za 10A jaci kontakti,ali su gabaritno isti i raspored nogica je isti i svaki me kostao 8,5 eura,radnja u gradu vilahu(valjda se tako pise) i imaju duple kontakte.I stina je da se ista vrsta koristi u auto alarmima i to na ML mercedesu sam vidio.
evo i mene zanima gdje se moze naci ti releji ali u hrvatskoj
odi kod prvog kolege koji radi sa autoalarmima..u svakom pristojnom alarmu imas 2 takva jer oni rade impulse za centralno...ona druga dva su zmigavci i blokada palenja..ili sam pobrkao...uglavnom ja te stare alarme vec godinama ne bacam nego cuvam za puntace...na kineskim alarmima nema takvih..dakle trazis starije uredaje...kobre..serpistarove..geminije..onog lopova njemackog waeco..e i spal ima takve u daljiskim zakljucavanjima...tamo ti releji nisu bas nesto optereceni pa se slobodno izvade i das im novi zivot..jel to simens..vec sam zaboravio koji su to moj sin radi na svakom fijakeru tko god se pozali na servo
pozdrav !
Kao što sam i rekao, carclima
u alarmima se koriste za žmigavce i samo za njih jer imaju dva kontakta koji jeddan radni spaja
Pozdrav svima,imam problem sa puntom.ne mogu nigde da nadjem senzor sa zutim kablom,svi mi nude sa plavim... da li mogu da uparim senzor sa plavim?
Ne moze! Nisu isti, osim toga boja buzira na kablu nije bitna, imam 2 razlicita senzora sa plavim buzirom, treba prvo vidjeti da li je na konektoru 6 ili 7 zica.
Ne nastojim biti jeftiniji, nastojim biti bolji!