ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 14-10-2009 10:34:20

Che*
Član
Registrovan: 14-10-2009
Komentari: 2

Peugeot 307 - pollution fault

Postovani svi

Procitao sam sto se dalo procitati i sad postavljam pitanje.

Vlasnik sam 307-ice 1.6 '02god. sa brc plinckim sustavom.sad ima 140k kilometara
Donedavno sam imao problema sa snagom u autu,znaci ubrzanje nikakvo...nakon mnogo sumnji i testiranja..ispostavilo se da je katalizator u pitanju i moj lokalni serviser je (bez mog znanja i dopustenja) kao procitio katalizator u kojem je bio problem.Znaci auto sad ide,katalizator je bio zastopan,ali koliko sam sad skuzio prema njegovoj prici..moj katalizator vise nema svrhu i stoga  je potrebno kupiti novi,zbog eko testa na registraciji(za koji mislim da i ne obaljvam jer imam plin pa sam oslobodjen od toga).

No sta je problem...danas idem na posao i pojavi se pollution fault greska,auto ide sasvim normalno,nista se ne dogadja i ne znam sta da radim.Nekak sam poprilicno siguran da ima veze s tim sto mi je prije par dana unistio katalizator iznutra?
Sta sad da radim?Moram reklamirati..ovaj ce se sigurno poceti izvlaciti,a ja cu onda morati kupiti novi katalizator...ak je u njemu problem i ak nije jos nesto...
Moze li mi tko zbog cega se sad pali ta greska,auto ide na plin,nema nikakvih nuspojava.I koja bi okvirna cijena mogla biti za neki zamjenski...

I procitao sam da je neki clan naceo temu..pa da priupitam.

Set,kvacilo i lamela su mi promjenjeni prije 15000km i sta se dogadja...

1.kad se auto upali..lagano lupkanje..dovoljno jako da se primjeti da nesto nije u redu(kad stisnem kvacilo taj zvuk nestane)
2.poceo je otezano ulaziti u 1. i rikverc.

da li je moguce da je set vec otisao a presao sam samo 15000km..?

hvala unaprije i lp

#2 14-10-2009 22:52:24

apodpecan
elproger
Registrovan: 31-07-2009
Komentari: 50

Re: Peugeot 307 - pollution fault

što se tièe kvaèila to ti je potisni ležaj ili korpa (šešir) i moguæe je da ode za 15000 ako si stavio neki zamjenski set loše kvalitete, ako je izbijen katalizator naravno da se pali lampica dijagnostike a ako ti je katalizator zajedno sa ispušnom granom teško da æeš staviti zamjensi koji nije skup oko 1500 kn. lp

#3 15-10-2009 11:55:50

Che*
Član
Registrovan: 14-10-2009
Komentari: 2

hvala na odogovoru.

molim vas jos ovo...da li to znaci da cu uskoro morati ponovno mijenjati korpu?

i sad,sto se tice dijagnostike,upalim auto jucer i vozim se cijeli dan i ne javlja nista,nema ''polution fault'',ali pretpostavljam da katalizator moram ipak vratiti ? jel da?

evo jucer sam obavio dosta telefonskih poziva i nasao sam u samoboru najeftiniju varijantu zamjene koja bi me kostala zmedju 700-1000kn.Firma DURLEN.U sesvetama traze 2600kn za takav isti originalni.A u Ivaniægradu neko serviser stavi novo sace unutra,koliko mi je to uspio objasniti i trazi oko 1500kn.

#4 25-12-2010 11:49:24

englez
Član
Registrovan: 25-12-2010
Komentari: 1

vlasnik sam 207,2007 godiste ima problem sa antipulution lampicom upali se jednostavno auto ugasi se,nakon nekog vremena ponovo se isto pojavljuje ugasi se motor.znaci nema snage da vuce uopste.vozio sam majstoru koji je otklonio kvar te nakon neki 1000 predjenih km ponovo se desava isto.molim vas za savjete hitno jednostavno auto je uredno presao oko 100 hiljada.pozz.

Board footer